דרגו את המתכון
אילנית בניזרי משתפת אותנו במתכון שלה להמבורגר עוף ביתי.
מצרכים להכנת המבורגר עוף ביתי:
- 250 גרם חזה עוף טחון
- 3 בצלים ירוקים כולל גבעול קצוצים קטן ( ניתן להמיר לבצל רגיל קצוץ לא מגורד ! )
- 250 גרם פרגיות טחון
- 2 כפות שמן
- מלח
- כפית מלאה תבלין פלדלפיה או תבלין גריל עוף
- רבע כפית ראס אל חנות
- רבע כפית פלפל שחור טחון דק
- כף פירורי לחם לבנים .
- פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)
אופן הכנה:
- מערבבים היטב בקערה את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מכינים תבנית עם נייר אפיה ואז מרססים את נייר האפיה בשמן.
- יוצרים בעזרת ידיים משומנות מהתערובת המבורגרים (אפשר בעזרת רינג או שיוצרים כדורים בגודל כדור טניס ואז משטחים).
- מחממים תנור ך-200 מעליון לא טורבו (מפעילים רק את החלק העליון לא התחתון)
- אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך רבע שעה ואז הופכים ואופים למשך 5 דקות נוספות בערך עד שמזהיב.