חיפוש

המילוי המושלם לעוגת שמרים פרווה עם קקאו

המילוי המושלם לעוגת שמרים פרווה עם קקאו

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

"`html

מילוי קקאו לעוגת שמרים פרווה

קיימת תחושה שיש קסם מסוים ששוכן בסביבה כאשר אנו מכניסים לתנור עוגת שמרים. האוויר מתמלא בניחוחות עשירים, והציפייה למציאות החושנית המטורפת כבר מתחילה לחבוש אותנו. רגע לפני שנוכל ללקק את האצבעות ולהתענג על התוצאה הסופית, יש לנו משימה לא פשוטה – להכין את המילוי הקסום שבאמת יגרום לנו לחוש במשהו מעלף. ובכן, היום יוצרים מילוי קקאו לעוגת שמרים פרווה שממש לא ניתן להפסיק לאכול. ההכנה היא תהליך משגע, פשוט אך אגדי, והטעם שמתקבל הוא מדהים, ממכר ומעלף! אז בואו ניגע בקסם הזה יחד!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 20 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 1 עוגה (בעלת מספר מנות)

הרכיבים הדרושים

נתחיל במרכיבים. כדי ליצור את המילוי הקסום והטעים, נזדקק לרכיבים הבאים:

  • 200 גרם קקאו איכותי (כמובן שאפשר לשדרגו עם קקאו אורגני)
  • 150 גרם סוכר חום (מומלץ, הוא מוסיף טעמים נהדרים)
  • 100 גרם שוקולד מריר (שיהיה מעלף, ובפרווה כמובן)
  • 75 מ"ל שמן קוקוס (מסייע להעניק לעוגה נימוחות מדהימה)
  • 200 מ"ל חלב שקדים (או כל חלב צמחי אחר)
  • 1 כפית קינמון (נוגע מתובל ומרענן)
  • 1/2 כפית מלח (הופך את כל הטעמים לבולטים)

שלבי ההכנה

חשוב לציין שההכנה היא השלב המהנה ביותר! בואו נצא לדרך עם כל אותם רכיבים מסקרנים!

  1. מתחילים בהכנת המילוי. בקערה גדולה, מערבבים את כל הרכיבים היבשים: קקאו, סוכר חום, קינמון ומלח.
  2. מניחים את הקקאו והסוכר החום ומשלבים יחד עם חבילה של שוקולד מריר קצוץ.
  3. בתוך סיר קטן, מחממים את שמן הקוקוס והחלב, אך לא להגיע לרתיחה.
  4. לאחר שהשמן נמס ושילוב החלב חם, יוצקים את התערובת הטרייה אל הקערה.
  5. מערבבים היטב עד שהתערובת חלקה ואחידה, אין שום דבר משגע יותר מזה!
  6. מניחים לתערובת להתקרר מעט כדי שיהיה נעים לעבוד איתה.
  7. כאשר המילוי מגיע לטמפרטורת החדר, משתמשים בו למילוי עוגת השמרים שלנו.
  8. עוטפים היטב את העוגה, שימו לב לחלק הדמוי רולדה, וזהו – מוכנים להכנה!

אם אתם ומקבלים אורחים בטבעון אוients בעיר, שאפו את העוגה עם קצת אבקת סוכר מעל ולמען פינוק נוסף, אפשר גם לקשט בשוקולד מומס.

תוספות ושדרוגים אפשריים

יש לא מעט דרכים לשדרג את העוגה! כל אחד יכול להוסיף משהו ייחודי על פי הטעם האישי. רוצים טעם אגוזי? הוסיפו אגוזי לוז קצוצים למילוי. אוהבים יותר מתיקות? שקול להוסיף דחיסת רסק תפוחים בעורף המילוי. הצבעים המפנקים שיגרמו לעוגה שלכם להיות דיבור של השולחן מגיעים עם תוספת של פרי קיץ. פשוט שימו מעט פירות קיץ בחלקו הפנימי של השמרים!

שאלות ותשובות

מה השוני בין קקאו לשוקולד?
קקאו הוא למעשה חומר גולמי שמגיע מגזע הקקאו. שוקולד הוא תוצר מעובד שעובר תהליכים נוספים. קקאו נותן טעם עוצמתי יותר, אך שוקולד מוסיף מתיקות ונעימות.

האם אפשר להפוך את המתכון לטבעוני?
בהחלט, כל מה שצריך לעשות זה להחליף את חלב השקדים בחלב אחר מבוסס צמחים. גם שמן קוקוס הוא בטוח עבור טבעונים.

כמה זמן אפשר לשמור את המילוי?
אם נשאר מילוי, תוכלו לשמור אותו במקרר עד שבוע. הוא משמש נפלא גם למילוי בורקסים!

האם אפשר להשתמש בשוקולד חלב במילוי?
אפשר בהחלט! השוקולד החלב יוסיף מתיקות רבה יותר, אך תיזהרו עם כמות הסוכר במתכון.

איך אני יודע אם עוגת השמרים מוכנה?
נסו לנקוש קלות על תחתית העוגה אם שמיעת רעש עמוק שפוגע באוויר, הכינו את עצמכם לחגיגה.

האם ניתן להכין את המילוי מראש?
כן, אפשר להכין את המילוי יום קודם ולשמור במקרר. רק תוודאו שתבואו עם סטייק חם כדי לחמם את המילוי עד להזרמה.

מה עושים אם המילוי לא משתלב כמו שצריך?
אם המילוי קשה מדי או לא נמרח, הוסיפו מעט חלב לכלט וגודלו ונחממים בעדינות.

האם אוכל להוסיף פירות למילוי?
בוודאי! פירות מאודים כמו דובדבנים מספקים ניגוד מדהים לחלוטין.

האם יש אפשרות לעשות את זה דל פחמימות?
אפשר לוותר על הסוכר ולהשתמש בסירופ ממתיקים טבעיים שלנו, אבל התוצאה לא תהיה אותו טעם עשיר.

מה ההמלצה שלי לשדרוגים?
המלצה אישית שלי היא תמיד לשלב אגוזים קצוצים בצד, העובדות סימוביות ושילובים מלמעלה יהיו שומרי השפעה מדהימים!

אם הכנתם את המתכון, זיכרו לשתף אותו עם החברים שלכם ברשתות החברתיות – העונג הזה deserves להיות מפורסם! עד לפעם הבאה, רוצו למטבח ותהנו מעונג השוקולד והשמרים!

"`

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות