חיפוש

המתכון המושלם לפשטידת תפוחי אדמה ובצל ללא קמח

המתכון המושלם לפשטידת תפוחי אדמה ובצל ללא קמח

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

פשטידת תפוחי אדמה ובצל ללא קמח

כשהשמש זורחת והמחשבות מתחילות לנדוד אל ארוחת הבוקר הבאה, דבר אחד בטוח – פשטידת תפוחי אדמה ובצל ללא קמח תהיה הבחירה המושלמת! מדהים לגלות עד כמה מתכון פשוט יכול להפוך לחוויית טעמים שמעלפת את החיך. החל מהקריספיות המושלמת של התפוחי אדמה, ועד לתיבול המדויק שמכניס פה ושם אור מנצנץ לחיים שלנו. אתם לא תאמינו כמה זה ממכר!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנת אוכל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

נבנה את הפשטידה הזו עם מספר מרכיבים פשוטים שיש לכולנו בבית. כשתשמעו את הריח שמבעבע מהתנור, לא תאמינו איך משהו כל כך פשוט יכול להיות כזה אגדי!

  • 4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ורצוי מגולחים
  • 2 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 4 ביצים
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • 1/4 כוס שמן זית (ושמן לטיגון, כמובן)

כאן זה הזמן להזכיר שאם אתם רוצים לגוון, אפשר לשדרג את המנה על ידי הוספת תיבול נוסף כמו מרווה או תבלינים חלופיים שלא חשבתם עליהם. משגע!

שלבי ההכנה

עכשיו הגיע הזמן, בואו נתחיל להכין את הפשטידה המושלמת הזו! הישארו איתנו שלב שלב.

  1. מגרדים את תפוחי האדמה בפומפיה גסה ומעבירים למגבת לספיגת הנוזלים.
  2. מטגנים את הבצל בשמן במחבת גדולה על חום בינוני עד שהבצל מזהיב ונראה רך.
  3. בקערה גדולה, מערבבים את תפוחי האדמה המגודרים עם הבצל המטוגן, מוסיפים את הביצים והפטרוזיליה.
  4. מתבלים עם הכמון, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
  5. מחממים שמן במחבת על חום בינוני.
  6. על ידי כף, מניחים מהתערובת במחבת ומבשים את הפשטידה 5-7 דקות מכל צד, עד שהיא מזהיבה וקריספית.
  7. מחזירים לתבנית וחותכים לחתיכות גודלות, מחכים לתנור על טמפרטורה של 180 מעלות ואופים במשך 15 דקות נוספות.

ובכן, מה קרה כאן? הפשטידה נהפכה למנה אוורירית, נימוחה מבפנים ומדי מילה לה ייחודית. תאמינו לי, זה נמס בפה!

שדרוגים ותוספות אפשריים

האם אנחנו באמת יכולים לשדרג את הפשטידה המדהימה הזו? בהחלט! הנה כמה רעיונות לשדרוגים שאתם יכולים לנסות:

  • תוספת גבינת פטה – היא ממש תעלה את הבריאות של המנה!
  • חופן זרעי קצח או שומשום לפיזור מעל לפני האפייה, זה פשוט משגע.
  • לקחת את זה לעניינים מזרחיים ע"י הוספת תבלינים כמו קימל או חוויאג' לתערובת.
  • אם אתם טבעונים או שומרים על תזונה דלת פחמימות, אפשר להחליף את הביצים באבקת חומוס עם מים.

שאלות ותשובות

האם צריך לטגן את הפשטידה בשמן?
כן, אם רוצים שהפשטידה תהיה קריספית, מומלץ לטגן בשמן, אבל גם בתנור היא תצא מעולה!

כיצד יודע אם הפשטידה מוכנה?
כשהצבע שלה זהוב-חום והיא פריכה מבחוץ, אתם יכולים להיות בטוחים שהיא מוכנה!

האם אפשר להכין את הפשטידה יום מראש?
בוודאי! פשוט מחממים כמה דקות בתנור לפני ההגשה ואפשר לערוך שולחן יפה!

האם הפשטידה מתאימה לילדים?
בהחלט! ילדים אוהבים טעמים פשוטים ומוכרחים ללקק את האצבעות!

מה עושים אם אין לי תפוחי אדמה?
אפשר להשתמש בקישואים או בטטות, התוצאה תהיה שונה אבל עדיין טעימה!

האם המנה מתאימה גם לאורחים טבעונים?
כמובן! אם מחליפים את הביצים, היא מתאימה אפילו טבעוניים – מדובר בהפתעה על חשבון המתח!

כמה זמן אפשר לשמור את הפשטידה במקרר?
היא נשמרת במקרר עד 3 ימים, אם תצליחו להחזיק מעמד עד אז!

האם ניתן להקפיא את הפשטידה?
מומלץ להקפיא לפני הטיגון, כך ניתן לטגן אותה כשמגיעים אורחים בעדינות!

האם אפשר לשדרג את הפשטידה עם ירקות אחרים?
בוודאי! למשל, פטריות או תרד! זה יוסיף טעמים מרעננים.

האמת היא, שמדובר במתכון אגדי שהצליח לגרום לנו ללקק את האצבעות. מומלץ לנסות את המתכון ולהפיץ לחברים, כי זה בהחלט משהו שכולם צריכים לגלות. שיהיה לכם בתיאבון!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות