חיפוש

הסלט המרענן: חסה פריכה עם עגבניות שרי ובצל סגול

הסלט המרענן: חסה פריכה עם עגבניות שרי ובצל סגול

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

סלט חסה מרענן עם עגבניות שרי ובצל סגול: המתכון הקליל שיגנוב את ההצגה!

מחפשים מתכון לסלט קליל ומהיר שיתאים לכל ארוחה וימלא את השולחן בצבעים חיים ובטעמים מעוררי תיאבון? הכירו את הסלט המושלם שלכם: עלי חסה פריכים ורעננים, עגבניות שרי עסיסיות ובצל סגול חריף-מתקתק, ביחד עם רוטב ויניגרט לימוני ממכר בהתאמה מושלמת. עם הכנה פשוטה ותוצאה כה מזמינה ומרשימה, כולם ידרשו מכם את הסוד למתכון!

מידע בסיסי על המתכון:

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן כולל: 10 דקות
  • כמות מנות: 4-5 מנות
  • רמת קושי: קל מאוד

רשימת מצרכים:

  • 1 ראש חסה טרייה (ניתן להשתמש בחסה ערבית או חסה אייסברג)
  • 1 וחצי כוסות עגבניות שרי חצויות
  • בצל סגול קטן, חתוך לטבעות דקות
  • חופן עלי נענע טריים קצוצים גס (אופציונלי אבל מומלץ!)

לרוטב ויניגרט לימוני:

  • 4 כפות שמן זית איכותי
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • כפית דבש או סילאן
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה – 3 שלבים פשוטים ומהירים:

  1. הכנת הירקות: שטפו היטב את החסה וייבשו בעדינות. קרעו אותה בידיים לחתיכות בגודל נגיסה. חצו את עגבניות השרי לחצי, חתכו את הבצל לפרוסות דקות והניחו בקערת הגשה גדולה ונאה.
  2. הכנת הרוטב: בקערית קטנה ערבבו היטב את שמן הזית, מיץ הלימון, דבש (או סילאן), מלח ופלפל עד לקבלת תערובת אחידה. אפשר לטעום ולתקן תיבול לפי ההעדפות האישיות שלכם.
  3. הרכבת הסלט והגשה: רגע לפני ההגשה, מזגו את הרוטב מעל הירקות, הוסיפו את עלי הנענע הטריים, וערבבו בעדינות בידיים נקיות או בעזרת כפות הגשה. הטעמים משתלבים והריחות פשוט נפלאים!

למה תאהבו את הסלט הזה?

  • טעים במיוחד: שילוב מושלם בין רעננות, חריפות קלה ומתיקות טבעית.
  • בריא וקליל: סלט חסה מלא בסיבים, ויטמינים ומינרלים חיוניים שיעשה לכם טוב.
  • מתכונן בשניות: רק 10 דקות הכנה ויש לכם סלט מרשים, צבעוני ועשיר בטעמים.

טיפים להצלחה בטוחה:

  • חשוב לשמור על טריות הירקות ולהכין את הסלט ממש בסמוך להגשה, כך הוא יישאר פריך ורענן.
  • אם הבצל הסגול חריף מדי לטעמכם, השרו אותו במים קרים עם כמה קוביות קרח ל-5 דקות לפני שחותכים – החריפות תפחת והבצל יתרכך מעט.

וריאציות ושדרוגים מפנקים:

  • הוסיפו חופן אגוזי מלך קצוצים או שקדים פרוסים לקראנצ'יות נוספת.
  • מעט גבינת פטה מפוררת או גבינת עיזים תוסיף חמצמצות עדינה ועשירה.
  • אפשר לשדרג ברצועות דקות של גזר, מלפפון טרי, או אפילו קוביות אבוקדו בשלות.

איך מומלץ להגיש?

הסלט מושלם כתוספת לארוחות בשריות או חלביות, וזוהי הבחירה האולטימטיבית לבראנץ' קליל או לארוחות ערב משפחתיות. לשולחן מרשים במיוחד, הגישו בקערה רחבה ואטרקטיבית, פזרו מעל מעט עלי נענע לקישוט וזלפו נקודתית מעט ויניגרט לקבלת אפקט ויזואלי משגע.

הכנתם את הסלט? אנחנו בטוחים שקיבלתם מנה מושלמת שאי אפשר להפסיק לנשנש. אל תשכחו לשתף את התמונה והתוצאה שלכם עם חברים!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות