חיפוש

הפתעה: עוגת שווארמה טעימה ברמות!

עוגת שווארמה

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

עוגת שווארמה היא מנת פיוז'ן מענגת המשלבת את טעמי השווארמה המזרח תיכונית עם השכבות המנחמות של עוגה. המתכון הייחודי הזה כולל שכבות רכות של בשר מתובל, רטבים ותוספות מלוחות, כולם מוערמים יחד כדי ליצור ארוחה משביעה להפליא.

איך מכינים עוגת שווארמה – המרכיבים

למילוי הבשר:

  • 500 גרם חזה עוף או טלה, פרוס דק
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית פפריקה
  • 1/2 כפית כורכום טחון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 כפות מיץ לימון

עבור ההרכבה:

  • 4 עיגולי פיתות גדולים
  • 1 עגבנייה גדולה, פרוסה דק
  • 1 מלפפון, פרוס דק
  • 1/2 בצל אדום, פרוס דק
  • פטרוזיליה טרייה או כוסברה לקישוט
  • טחינה

מרכיבים חלופיים:

  • לגרסה טבעונית, החליפו עוף או כבש בפרוסות טופו או סייטן במרינדה.
  • השתמשו ביוגורט ללא חלב לרוטב היוגורט בגרסה הטבעונית.
  • ודא שכל המרכיבים הם ללא גלוטן אם אתה זקוק לגרסה ללא גלוטן.

איך מכינים עוגת שווארמה – צעד אחר צעד

  • מערבבים בקערה את הפרוסות הפרוסות או הטלה עם שמן זית, שום טחון, כמון טחון, פפריקה, כורכום, מלח, פלפל ומיץ לימון. להשרות לפחות 30 דקות.
  • מחממים מחבת על אש בינונית-גבוהה ומבשלים את הבשר הכבוש עד לבישול מלא והשחמה קלה. לְהַפְרִישׁ.
  • מחממים את עיגולי הפיתות במחבת או במיקרוגל עד שהם רכים וגמישים.
  • מניחים פיתה עגולה אחת על צלחת הגשה ומעליה יוצקים זילופים של טחינה.
  • מוסיפים שכבה של בשר מבושל, ואחריה פרוסות עגבנייה, מלפפון ובצל אדום.
  • חוזרים על השכבות עם עיגולי הפיתה הנותרים, הבשר והירקות ומסיימים בשכבת טחינהמעל.
  • מקשטים את עוגת השווארמה בפטרוזיליה טרייה או כוסברה.
  • בעזרת סכין חדה פורסים את עוגת השווארמה לפרוסות ומגישים.

תיהנו מעוגת שווארמה יצירתית וטעימה זו כארוחה ייחודית ומשביעה לאירועים או מפגשים מיוחדים.

מתכון זה מיועד לשרת 4-6 אנשים כמנה עיקרית או מתאבן.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות