וופל בלגי מתכון פשוט וטעים בטירוף !!!
מצרכים:
2 כוסות קמח מנופה( 280 גרם)
2 גרם אבקת אפיה (2/3 כפית, אנחנו ממליצים על שימוש במשקל דיגטלי ובקרוב נארגן קבוצת רכישה)
קמצוץ מלח
220 גרם חמאה מומסת
180 גרם סוכר (כוס פחות 2 כפות)
6 ביצים בגודל בינוני בטמרפטורת החדר
1 מקל וניל
אופן הכנה:
1. ממיסים את החמאה ונותנים להתקרר טיפה.
2. בקערה מקציפים קלות את הביצים ומוסיפים בהדרגה תוך כדי הקצפה את הסוכר.
3. מוסיפים לקערת הביצים את הקמח ואבקת האפיה.
4. מוסיפים את המלח ומערבבים בהתחלה בעדינות ואז בקצב יותר מהיר עד שאין גושים בתערובת.
5. מוסיפים את החמאה המומסת אחרי שהתקררה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
6. חוצים את מקל הוניל ל-2 מוציאים מתוכו את הגרגירים ומוסיפים לתערובת ומערבבים מעט(ניתן להשתמש במעט תמצית וניל במקום, אבל זה בחיים לא ישתווה למקל וניל).
7. מכסים את התערובת האחידה ומעברים למקרר לפחות לשעה.
8. לאחר שעה מוציאים את התערובת ונותנים לה להגיע לטמפרטורת החדר ובינתיים מדליקים את מכשיר/מחבת הוופל בלגי( במישה ויהיה ביקוש,נארגן קבוצת רכישה גם לזה,תוכלו לבקש קבוצת רכישה כזאת בתגובות בתחתית העמוד).
9. ברגע שהמכשיר/ מחבת חם מספיק יוצקים לתוכו את התערובת עד לכיסוי מלא, סוגרים ואופים 7-8 דקות( משתנה ממכשיר למכשיר).
10 מוציאים את הוופל לצלחת מקשטים במייפל ,פירות( תבחרו את הפירות האהובים עליכם) ואבקת סוכר.