חיפוש

ויניגרט הדרים מתכון : פרץ של טעם לסלטים שלך

ויניגרט הדרים מתכון

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

 

ויניגרט הדרים הוא רוטב רבתכליתי שמוסיף טאנג מרענן לסלטים, ירקות ובשרים על האש. ניתן לייחס את מקורותיו למטבח הים תיכוני, שבו שפע פירות ההדר נתן השראה לטבחים ליצור רטבים בהירים ובטעמים. המתכון הזה לוקח את המהות של פירות הדר  לימונים, תפוזים וליים  ומשלב אותם עם שמץ של מתיקות וחומציות ליצירת ויניגרט מאוזן ותוסס. בין אם מטפטפים מעל סלט ירוק פריך או משמש כמרינדה לעוף או דגים, הרוטב הנפלא הזה בטוח ירים כל מנה.

רשימת רכיבים:

 מיץ מלימון אחד

 מיץ מתפוז אחד

 מיץ מ1 ליים

 3 כפות חומץ יין לבן

 1 כף דבש

 שן שום אחת, קצוצה

 1/2 כפית חרדל דיז'ון

 1/2 כוס שמן זית כתית מעולה

 מלח ופלפל לפי הטעם

 

הוראות הכנה שלב אחר שלב:

  1. טורפים בקערה קטנה את מיץ הלימון, מיץ התפוזים, מיץ הליים, חומץ היין הלבן, הדבש, השום הטחון וחרדל הדיז'ון עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מטפטפים פנימה באיטיות את שמן הזית כתית מעולה תוך כדי טריפה מתמשכת, עד שהוויניגרט מתחלב ומסמיך מעט.
  3. מתבלים את הוויניגרט במלח ופלפל לפי הטעם, מתקנים תיבול לפי הצורך.
  4. מעבירים את ויניגרט ההדרים לצנצנת זכוכית או בקבוק עם מכסה הדוק לאחסון.
  5. מגישים את ויניגרט ההדרים מוזלף מעל סלטים, ירקות צלויים, בשרים על האש, או השתמשו בו כמרינדה לעוף או לדגים. תיהנו מהטעם הבהיר והטעים של הרוטב הביתי הזה!

 

יתרונות תזונתיים:

ויניגרט הדרים זה הוא מעצמה של ויטמינים ונוגדי חמצון, הודות לשפע של פירות הדר. שמן זית מספק שומנים בריאים, בעוד דבש מוסיף נופך של מתיקות טבעית ללא צורך בסוכרים מזוקקים. שום מציע תכונות מחזקות מערכת החיסון, וחרדל דיז'ון מוסיף עומק טעם ללא עודף קלוריות.

מנות:

מתכון זה מכין ככוס 1 של ויניגרט הדרים, מספיק עבור כמה סלטים או מנות.

זמן הכנה:

זמן ההכנה לוויניגרט הדרים מהיר וקל, לוקח רק כ10 דקות להקציף יחד.

רמת קושי:

מתכון זה נכנס לקטגוריה הקלה, הדורש מאמץ מינימלי וכישורי מטבח בסיסיים.

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, תוכלו להתאים את המתכון בקלות על ידי החלפת הדבש בסירופ מייפל או נקטר אגבה. בנוסף, ניתן להשתמש בחומץ יין לבן בעל תעודת כשרות או חומץ תפוחים במקום חומץ יין לבן. אל תהסס להתאים אישית את המרכיבים כך שיתאימו לטעם ולצרכים התזונתיים שלך.

טיפים לבישול:

  •  השתמשו במיץ הדרים סחוט טרי לקבלת הטעם הטוב ביותר. הימנע משימוש במיץ בבקבוק, מכיוון שהוא עשוי להכיל תוספים וחומרים משמרים.
  •  התאימו את המתיקות והחומציות של הוויניגרט להעדפות הטעם שלך על ידי הוספת פחות או יותר דבש וחומץ.
  •  לתוספת טעם, ניתן להחדיר לוויניגרט עשבי תיבול טריים כגון בזיליקום, טימין או נענע. פשוט קוצצים את עשבי התיבול דק וטורפים אותם לתוך הרוטב.
  •  שומרים שאריות ויניגרט הדרים בכלי אטום במקרר עד שבוע. לנער היטב לפני השימוש, מכיוון שהמרכיבים עשויים להיפרד עם הזמן.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות