אורז מלא עם ירקות מתכון משגע
לאחרונה יצא לי לצפות בסדרה חדשה שעלתה בנטפליקס בשם "לחיות עד 100: סודות האזורים הכחולים".
בסדרה החוקר דן ביוטנר חוקר 5 אזורים בעלי תוחלת החיים הגבוהה בעולם ומנסה להבין מה הסוד לאריכות ימים.
אחד הדברים שהוא חוקר באותם אזורים זה התפריט היומי והרגלי התזונה באותם אזורים.
מבין כל המדינות המופיעות במחקר,התרשמתי מאוד מסינגפור, שם המדינה מעורבת מאוד בבריאות תושביה ומעודדת מסעדות מקומיות להגיש אוכל בריא בניגוד לגאנק פוד שנצרך בעבר.
כמוכן אחד הדברים שהממשלה עושה הוא סבסוד של אורז מלא מאחר והוא בריא יותר מאורז לבן ומשמש פריט חשוב בתזונת התושבים בסינגפור.
לאחר הסדרה החלטתי לנסות את האורז המלא ולבדוק האם מעבר לעובדה שהוא בריא יותר מאורז לבן הוא גם טעים ומשביע בו זמנית.
ניגשתי לסופר המקומי ומצאתי שם אורז בסמטי מלא מקריאת כתבות על אורז מלא הבנתי שכל אורז לבן היה בעברו אורז מלא רק שהסירו ממנו את הסובין וכתוצאה מכך זמן הבישול התקצר ומוסיפים פחות נוזלים בבישול.
לעומת זאת אורז מלא עשיר בסיבים תזונתיים, ויטמינים, נוגדי חמצון ומינרלים, ובהתאם גם מזין מאוד.
אז לאחר בישול וטעימה, אין ספק שהאורז המלא מעבר להיותו בריא יותר,יצא טעים בטירוף,ללא ספק האורז המלא הולך לככב במטבחי בתקופה הקרובה אולי אף עד גיל 100 🙂
דגשים להכנת המתכון: הטיפול באורז הוא דומה ברובו לאורז לבן רק ההבדל העיקרי הוא שזמן בישול של אורז מלא הוא ארוך יותר ונדרשת כמות גדולה יותר של נוזלים.
בזמן שעל כוס אורז בסמטי אני משתמש ב- 1.75 כוסות של מים, במקרה של אורז בסמטי מלא על כל כוס של אורז השתמשתי ב-3 כוסות של מים חמים.
את המתכון עשיתי בסיר אורז שמזמן מככב במטבחי ובעיניי הוא פריט חובה למי שאוהב אורז או סושי,אך ניתן להכין את המתכון בסיר רגיל.
ניתן להשתמש בכל ירקות שאתם אוהבים, רק חשוב לחתוך אותם לקוביות.
מומלץ להשתמש בציר ירקות אך אם אין ברירה ניתן להשתמש במרק עוף רק וודאו שאין חומרים משמרים או צבעי מאכל או מונוסודיום גלוטמט.
לאחר כל הקדמה ניגש למתכון:
מצרכים:
2 כוסות אורז בסמטי מלא
6 כוסות מים חמים בתוספת 2 כפות מרק עוף או 6 כוסות ציר ירקות
1 בצל חתוך לקוביות
1 כוס גרעיני תירס
1 כוס אפונה
1 כוס קוביות גזר
2 כפות שמן זית
3 כפות רוטב סויה
3 כפות רוטב טריאקי
3 כפות רוטב צילי מתוק
חצי כפית פלפל לבן
חצי כפית מלח (יש לטעום את מי הבישול ובמידת הצורך להוסיף מליחות)
כל הכוסות במתכון הכוונה לכוס חד פעמי לשתיה קרה
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
אורז חגיגי מיליון דולר
אורז סיני מתכון הורס
אורז צבעוני מתכון טעים במיוחד
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. שוטפים את האורז המלא 3 פעמים.
2. שמים בסיר את כל המצרכים , מערבבים היטב ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
3. לאחר שיש רתיחה,מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים עד שכל הנוזלים בסיר נספגו.
4. לאחר שכל הנוזלים בסיר נספגו, מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה למשך רבע שעה ומגישים.