דרגו את המתכון
זטילה – לחם כורדי מושלם
טליה יקוטי משתפת אותנו במתכון אותנטי של לחם כורדי שנקרא זטילה
מצרכים:
קילו קמח
2 כפות סוכר
2 כפות שמרים
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מרגרינה (אפשר להמיר בעוד חצי כוס שמן)
תבלין קצח (למי שרוצה ממש אותנטיות רצוי להוסיף קצת תבלין שומר טחון, קצת חילבה טחון)
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
קאדה – מתכון כורדי מנצח במילוי גבינות
קובה בורגול מטוגנת – מתכון שתמיד מצליח
פטאייר ערבי במילויים שונים
מתכון לקאדה כורדית:
אופן הכנה:
לערבב הכל יחד, להוסיף מים לפי העין עד שמתגבש בצק ולהוסיף את המלח
להמשיך ללוש
לתת לו לנוח שעה/שעה וחצי
לאחר שעה ליצור עיגולים שווים
ולרדד לפיתות שטוחות
לקחת מזלג וליצור חורים
להניח בתוך סיר הגריל, להפוך כשמשחים.
בתאבון! מומלץ ליד צ׳אי פרסי.
לממולאים בתמרים למרוח ממרח תמרים, לסגור ולנעוץ מזלג לחורים.