זיתים מבושלים בסגנון מרוקאי מתכון נדיר
ספיר סבח משתפת אותנו במתכון נדיר של זיתים מבושלים בסגנון מרוקאי.
מצרכים:
מרתיחים בסיר קטן זיתים לפחות 3 פעמים .
זאת אומרת מחכים לרתיחה של המים עם הזיתים , ממתינים 5 דקות מסננים ומוסיפים מים מחדש ככה 3 פעמים.
בסיר עם שמן בכמות נדיבה-
5 שיני שום פרוסים
פלפל ירוק חריף קצוץ(לא חובה )
1 שאטה יבשה(לא חובה)
וגמבה אדומה גדולה חתוכה לרצועות
מטגנים הכל עד ריכוך ומתבלים לתוך השמן-
מלח פלפל
פפריקה מתוקה+חריפה
כרכום
מרק עוף
מעט כמון.
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
זיתים מבושלים בנוסח מרוקאי מתכון של תומר תומס
זיתים מבושלים ברוטב עגבניות ב-10 דקות
עוף עם זיתים מרוקאים
מתכון נוסף:
מערבבים הכל ומוסיפים מעט מים לדילול הרוטב .
מוסיפים את הזיתים הרתוחים מפזרים כוסברה קצוצה ומשאירים לבישול על אש נמוכה כ-5 דקות במכסה פתוח.
זה כדי שהזיתים יספגו טעם .