חגיגה של פתיתים עם נקניקיות רותחת
התכוננו לצאת למסע עמוס טעמים עם פייסטת הנקניקיות והפתיתים הלבביות והמענגות שלנו! המתכון הזה הוא ממש חביב הקהל, שמפגיש את הטוב המלוח של נקניקיות ואת פריכות הפתיתים בסימפוניה של טעמים. אמנם מקורו המדויק עשוי להיות מעט מטושטש, אך דבר אחד ברור – זוהי יצירת מופת קולינרית שהתפתחה דרך אינספור מטבחים, שכל אחד מוסיף טוויסט משלו לתערובת.
רכיבים:
- חבילת פתיתים
- 2.5-3 כוסות מים
- 400 גרם נקניקיות לארוחת בוקר (חזיר או עוף, שיחתכם!)
- 2 כוסות תירס
- 1 בצל, קצוץ דק
- 1 פלפל חריף, חתוך לקוביות
- 2 שיני שום, קצוצות
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1 כפית פפריקה
- 1 כפית טימין מיובש
- 1 כוס עגבניות שרי, חצויות
- פטרוזיליה טרייה לקישוט
הוראות בישול:
עבודת הכנה:
- בסיר מחממים את שמן הזית על אש בינונית.
- לזרוק פנימה את הנקניקיות ולבשל עד להזהבה מכל הצדדים.
- מוסיפים בצל, פלפל ושום. מטגנים עד שהירקות רכים.
- מפזרים פנימה את התירס, הפפריקה, הטימין, המלח והפלפל. מערבבים עד שהכל נעים ומעורבב היטב.
- פזרו עגבניות שרי מסביב לפרץ נוסף של רעננות.
- מוסיפים את הפתיתים ומכסים במים.
- מבשלים במשך 7-10 דקות עד שמוכן.
- מפזרים פטרוזיליה טרייה לפני ההגשה.
אפשרויות חלופיות:
לאוכלי כשרות, בחרו בנקניקיות עם תעודת כשרות ובדקו שוב את בחירת המרכיבים שלכם. אפשר גם להתנסות בתחליפי בשר או נקניקיות טופו לטוויסט צמחוני.
יתרונות תזונתיים:
- תכולת חלבון גבוהה מנקניקים
- עשיר בויטמינים ומינרלים חיוניים מירקות
- שומנים בריאים משמן זית
- מקור טוב לסיבים מפתיתי תירס וירקות
כמות: אידיאלי עבור 4 אנשים רעבים, או 2 אם אתה מרגיש מפנק במיוחד.
זמן הכנה: בערך 30 דקות, כי למי יש זמן לחכות?
רמת קושי: קלי קלות! גם אם שרפת טוסט בעבר, קיבלת את זה.
טיפים לבעיטה נוספת:
- לטפטף רוטב חריף על המנה המוגמרת לאוהבי התבלינים.
- לפזר למעלה פטה מפוררת או גבינה מגוררת לשכבת עושר נוספת.
- התנסו בסוגים שונים של נקניקיות לפרופילי טעם מגוונים.
הנה לכם, פיאסטה של נקניקיות ופתיתים ללא רעש וטעמים שאמורות להפוך למרכיב עיקרי במטבח שלכם. עכשיו, המשך להתענג על הטעימות!