חומוס גרגירים מרוקאי מתכון של תומר תומס
מצרכים לחומוס גרגירים מרוקאי:
4-5 שיני שום חתוכים לפרוסות.
2 כפיות כמון
חצי כפית כורכום
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח
כף וחצי פפריקה אדומה
גמבה בינונית חתוכה לרצועות
חצי צרור כוסברה קצוצה
1 פלפל חריף
כוס חד פעמית של שמן
3 קופסאות שימורים של גרגירי חומוס ( ניתן להשתמש בגרגירי חומוס שהושרה במים לילה לפני, בקיץ מומלץ לבצע את ההשריה במקרר)
1 כוס מים רותחים.
אופן הכנה:
1. שמים בסיר שמן ומתחילים לחמם,מוסיפים את הפפריקה,פלפל שחור גרוס,כורכום, מערבבים קצת.
2. מסננים את גרגירי החומוס ( במידה והשתמשנו בשימורים ) ושוטפים.
3. חותכים את הפלפל ירוק ל-4 חלקים ומוסיפים לסיר.
4. מוסיפים את שיני השום לסיר וממשיכים לערבב.
5. מוסיפים את הגמבה לסיר וממשיכים לערבב.
6. מוסיפים את גרגירי החומוס לסיר ומערבבים.
7. מוסיפים את המים הרותחים לסיר.
8. מפזרים מעל החומוס את הכוסברה הקצוצה וממשיכים לערבב.
9. מנמיכים את האש ומבשלים 30-40 דקות עד שהגמבה והשום התרככו.
10. לקראת סוף הבישול מוסיפים את המלח והכמון ומערבבים.
11. מסירים מהאש ומגישים.