4/5 - למתכון דירוג של 3 חובבי בישול

חזה עוף בשום ודבש הוא מנה קלאסית ופופולרית במטבח הישראלי. השילוב של הבשר הלבן והעסיסי עם הטעמים המתוקים והחריפים של השום והדבש יוצר תענוג קולינרי מושלם.

מנה זו נהדרת לארוחת צהריים או ערב קלה ומהירה. היא גם מתאימה לאירוח, שכן היא נראית ומריחנה נפלא.

מקור המתכון

המתכון לחזה עוף בשום ודבש הוא כנראה ממקור אסיאתי. השילוב של הדבש עם החריפות של השום הוא טיפוסי למטבחים אסייתיים רבים, כמו המטבח הסיני, התאילנדי והווייטנאמי.

עם זאת, המתכון כפי שהוא מוכר היום בישראל הוא ככל הנראה פרי יצירתו של שף ישראלי.

רשימת מרכיבים והוראות הכנה

מצרכים

הוראות הכנה

  1. מחממים מחבת גדולה על אש בינונית.
  2. מוסיפים את השמן ומטגנים את חזה העוף עד להזהבה מכל הצדדים.
  3. מוסיפים את השום והדבש ומטגנים עוד כ-2 דקות, עד שהדבש נמס.
  4. מוסיפים את רוטב הסויה ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  5. ממשיכים לבשל עוד כ-10 דקות, או עד שהעוף מוכן.

טיפים

וריאציות ושיפורים

דרגת קושי

זמן הכנה נדרש

הצעות הגשה

מניע לפעולה

חזה עוף בשום ודבש הוא מנה טעימה, קלה להכנה ומתאימה לכל אירוע. אז למה אתם מחכים? קדימה למטבח!

יתרונות תזונתיים

חזה העוף הוא מקור טוב לחלבון וחסר שומן רווי. הדבש הוא מקור טוב לסוכר טבעי ופרוטאין. רוטב הסויה הוא מקור טוב לחלבון, מגנזיום וסידן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות