חזה עוף מוקפץ עם אורז מתכון שילדים יטרפו
מורן תורג'מן משתפת אותנו במתכון לחזה עוף מוקפץ עם אורז מתכון שילדים יטרפו
מצרכים:
½1 כוס אורז בסמטי/יסמין
מעט שמן
2-3 גזרים חתוכים לגפרורים
בצל חתוך לרצועות
¼ כרוב לבן
2 בצל ירוק
500 גרם חזה עוף חתוך רצועות דקות וקטנות
פלפל שחור
1 כפית פפריקה מעושנת
1 כפית מרק עוף
1 כפית שום כתוש
רוטב צ'ילי
מעט רוטב טריאקי
מעט רוטב סויה
רוטב סויה מתוקה בנדיבות
שומשום
בצל ירוק לקישוט
אופן ההכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
חזה עוף בטמפורה חמוץ מתוק
חזה עוף במחבת בטעם חלומי
חזה עוף עם בצל ופטריות ברוטב סצואן
מתכון נוסף לחזה עוף מוקפץ עם אורז:
אופן הכנה:
1. להכין אורז עם מעט שמן ומים רותחים ולבשל 19 דקות. במחבת ווק להקפיץ גזרים ולהניח בצד. להקפיץ בצל חתוך, כרוב לבן ובצל ירוק ולהניח בצד.
2. להקפיץ את חזה העוף. שימו לב שבהתחלה העוף מגיר נוזלים, אז לסנן ואז שוב להקפיץ עם שמן עד שמזהיב.
3. לחבר את הכל ביחד בתוך הווק: הירקות, העוף והאורז המוכן. לתבל בכל התבלינים, להקפיץ 2-3 דקות לאיחוד ולהגיש עם שומשום ובצל ירוק מעל