5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול
אם מתחשק לכם חזה עוף על האש, בסגנון ברביקיו ומפוצץ בטעם, הגעתם למקום הנכון. במתכון הקל לביצוע הזה, אני אראה לכם איך לצלות את חזה העוף המושלם ברביקיו שהוא עסיסי, מעושן וטעים לחלוטין.
איך להכין חזה עוף על האש – הרכיבים
- 2 חזה עוף ללא עצמות
- 1/2 כוס רוטב הברביקיו האהוב עליך
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית פפריקה
- 1/2 כפית אבקת שום
- 1/2 כפית אבקת בצל
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- אופציונלי: עשבי תיבול טריים לקישוט
הוראות:
- חממו מראש את הגריל לחום בינוני-גבוה, בסביבות 375-400°F (190-200°C).
- בקערה, ערבבו יחד 1/2 כוס מרוטב הברביקיו המועדף עליכם, 2 כפות שמן זית, 1 כפית פפריקה, 1/2 כפית אבקת שום, 1/2 כפית אבקת בצל וקורט מלח ושחור. פלפל. זו תהיה מרינדת המנגל שלך.
- מניחים את חזה העוף על משטח נקי או צלחת גדולה.
- יוצקים את המרינדה של המנגל על העוף, מוודאים שהוא מצופה היטב. השתמש בידיים שלך או במברשת כדי לפזר אותו באופן שווה.
- הניחו לעוף להשרות כ-15-30 דקות כדי לספוג את הטעמים הנפלאים הללו.
- לאחר שהגריל חם, הניחו בזהירות את חזה העוף על משטחי הגריל.
- צולים כ-6-8 דקות מכל צד. במהלך הצלייה, מבסו את העוף ברוטב ברביקיו נוסף כל כמה דקות כדי לשפר את הטעם ולהשאיר אותו לח.
- ודא שהעוף מבושל היטב ללא ורוד במרכז. אתה יכול להשתמש במדחום לבשר כדי לבדוק שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל-165°F (75°C).
- בסיום, הסר את העוף מהגריל ונותן לו לנוח כמה דקות כדי לאפשר למיצים להתייצב.
- מקשטים בעשבי תיבול טריים אם רוצים.
- הגישו את חזה העוף שלכם ברביקיו חם, בליווי הצדדים האהובים עליכם, והתענגו על כל ביס מיצירת המופת המענגת הזו בגריל.
מתכון חזה עוף ברביקיו זה ישאיר לכם עוף עסיסי, ארוז בטעמים, המושלם לכל מפגש ברביקיו או ארוחת ערב. תהנה מהטוב המעושן והחריף!