חלב שיבולת שועל ואגוזי לוז – מתכון מדהים ומיוחד!
לא כל יום אנחנו נתקלות במתכון מדהים כל כך, שמסוגל לשדרג את ביקורנו במטבח ולהפוך אותו לחוויה כיפית במיוחד. חלב שיבולת שועל ואגוזי לוז הוא פשוט מושלם, והוא לא רק טעים, אלא גם בריא ומזין. עם קפיצה קטנה כמו ממרח אגוזי לוז, אנחנו יכולות להפוך את החלב הזה למשהו שכולנו כוללות בשגרה שלנו, לא משנה אם אנחנו טורפות את הרגעים המתוקים של הבוקר או מחפשות מנה משגעת לסוף היום!
זמן הכנה: 20 דקות | רמת קושי: קלה | כמות מנות: 4 מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קלה
- כמות מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את החלב המעלף הזה, אנחנו צריכות לאסוף את המרכיבים הבאים:
- 1 כוס שיבולת שועל
- 1/2 כוס אגוזי לוז קלויים
- 4 כוסות מים
- 1 כף סירופ מייפל (לפי הטעם)
- 1/2 כפית קינמון (או לפי הטעם)
- קורט של מלח
אם יש לכם רגישות לגלוטן, אתם יכולות להשתמש בשיבולת שועל ללא גלוטן או להחליף את אגוזי הלוז בכל אגוז אחר שאתם אוהבות. כך תוכלו ליהנות מגרסה טבעונית ומשגעת של המתכון, שמתאימה לצמחוניות וללטפניות גם יחד!
שלבי ההכנה
עכשיו כשיש לנו את כל המרכיבים, הגיע הזמן להתחיל את המסע הזה למטבח!
- תחילה, הניחו את שיבולת השועל ואגוזי הלוז במעבד מזון.
- הוסיפו את המים יחד עם סירופ המייפל, הקינמון והמלח.
- ערבבו היטב עד שהתערובת תהיה חלקה ומרקם האגוזים יתחלף עם שיבולת השועל.
- לאחר מכן, מסננים את התערובת בעזרת מסננת דקה או בד לערפול.
- סחטו היטב להוציא את כל הנוזלים.
- עכשיו שמרו את החלב בקירור עד שתהיו מוכנות לשתות אותו.
וזהו! אתם מוכנות לשתות את החלב המושלם שהכנתן. תחום הידע שלי תמיד היה שקשור באוכל וכמו כולם, אני מודה שכשמתעורר בי הרעב, קשה לי מאוד לעמוד בסביבתו של מיקסר או כיריים בלי לחוש את הסקרנות עבור המתכון הבא. החלב הזה יכול לשמש כבסיס לקפה שלכם, לשייקים וחלומות על תה חם!
תוספות ושדרוגים אפשריים
מה שבאמת שוס כאן זה שניתן לשדרג את המתכון הזה בכל מיני דרכים. נוסיף טעמים נוספים ופירות אהובים! אתם יכולות להוסיף:
- 1/2 כפית אקליפטוס או תמצית וניל להקפיצות טעמים
- פירות כמו בננה או תמרים להפוך את החלב למתקתק ומזין
- עלים ירוקים כמו תרמוס או ספיתול כדי לשדרג את הערכים התזונתיים שלו
תודה למי שהביאה את המתכון הזה לקדמת הבמה, אני זוכרת את הפעם הראשונה שהכנתי אותו ולא יכולתי להפסיק ללקק את האצבעות במהלך ההכנה. כבר חשבתי שאני יכולה לארוז את המתכון הזה ולמכור אותו בשוק!
שאלות ותשובות
האם אני יכולה להכין את המתכון הזה מראש?
בהחלט! החלב נשמר במקרר עד 3-4 ימים. אני ממליצה לשמור אותו בכלי סגור היטב.
מה אפשר לעשות עם שאריות השיבולת שועל?
לא לזרוק! אפשר להכין מהן קציצות בריאות או להוסיף לסלטים כרכיב מזין.
האם ניתן להכין את החלב עם אגוזים אחרים?
כמובן! אתם יכולות להשתמש בכל סוג אגוזים שמצאות בבית, כמו שקדים או פקאנים.
האם יש לי אפשרות להפוך את המתכון לדל קלוריות?
בהחלט! אפשר להפחית את כמות האגוזים או לסלק את הסירופ מייפל.
איזה משקה אחר ניתן להכין עם המתכון הזה?
המתכון הזה מתאים גם להכנת שוקו חם על ידי הוספת קקאו מתוק.
האם החלב הזה מתאים למי שיש להן רגישות ללקטוז?
בהחלט! מדובר בחלב צמחי מצוין שאינו מכיל לקטוז.
כיצד ניתן לשדרג את החלב הזה למתוק יותר?
אפשר להוסיף עוד סירופ מייפל, דחיסת דחוסות או אפילו שוקולד שוקולדי.
האם ניתן להקפיא את החלב?
לא מומלץ להקפיא, מכיוון שזה יכול לשנות את המרקם שלו.
האם ניתן להשתמש בחלב הזה בעת בישול?
כמובן! אפשר להשתמש בו בכל מתכון המצריך חלב, מה שעושה את המאכלים לעוד יותר בריאים ואגדים.
מה ניתן לשים בצד כדי להוסיף טעם?
כל תוספת של אגוזים, דגנים פצפוצים, פירות יבשים או אפילו שוקולד במרירות גבוהה, יכולה להוסיף טעם מצוין!
כעת, כשאתן יודעות להכין את המתכון המדהים הזה, אני מזמינה אתכן לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות, ולהפיץ את הבשורה על חלב שיבולת שועל ואגוזי לוז! בואו נמשיך לטפח את אהבתנו לאוכל טעים ובריא!