חלה לשבת מושלמת מתכון של תומר תומס
מצרכים להכנת חלה לשבת:
שמריים טריים
3 כפות סוכר
כפית מלח
חצי כוס שמן קנולה
2 כוסות מים פושרים
1 ק"ג קמח
חלמון ביצה עם כף סילאן וכף של מים מעורבבים היטב
לקישוט החלה:
שומשום ופרג
לאדים באפייה:
קערית עמידה בחום עם קרח
אופן הכנה:
1. בקערה שמים את הסוכר,את המים הפושרים והשמרים הטריים ,מערבבים היטב ושמים למנוחה 5 דקות.
2. לאחר 5 דקות, מוסיפים את הקמח אל תערובת השמרים(משאירים חצי כוס מהקמח בצד לפתיחה של הבצק) ולשים את הבצק או ידנית או במיקסר עם וו לישה ,לאחר דקה של לישה מוסיפים את המלח ולאחר 2 דקות לישה נוספות מוסיפים את השמן לבצק וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד.
3. יוצרים מהבצק האחיד כדור,מרטיבים קלות את החלק העליון של הבצק, מכסים ומתפיחים כחצי שעה עד להכפלת נפח.
4. מקמחים את משטח העבודה עם הקמח שהשארנו בצד ולשים קלות את הבצק ומחלקים ל-6 חלקים.
5. יוצרים מכל חלק כדור ושמים בצד, בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות.
6. פותחים כל כדור בעזרת מערוך כפי שמוצג בסרטון ומגלגלים לצורת נחש וחוזרים על הפעולה עם שאר הכדורים.
7. לוקחים 3 חתיכות בצק שיצרנו בצורת נחש, מחברים את הקצוות וקולעים לצורת צמה כפי שמוצג בסרטון כאשר החלק הפתוח כלפי מטה.
8. שמים את החלה על תבנית עם נייר אפייה וחוזרים על הפעולה הבצקים שנותרו ויוצרים חלה נוספת וגם אותה מניחים על התבנית עם הנייר אפייה.
9. מברישים קלות את החלות עם מי ברז בעזרת מברשת ומתפיחים את החלות במשך25-30 דקות.
10. לאחר חצי שעה, מברישים בעדינות את החלות עם תערובת החלמון,סילאן והמים ומפזרים מעל שומשוום ופרג או רק שומשום.
11. שמים רשת במרכז התנור ומעל הרשת שמים את הקערה עם קוביות הקרח ליצירת אדים ואת התבנית עם החלות שמים בחלק התחתון של התנור ואופים במשך 35 דקות עד להשחמה של החלות.
12. מוציאים מהתנור, נותנים להתקרר ובתיאבון.
תגובה אחת
תודה על המתכון בעה השבוע אעשה את החלות תבורך