דרגו את המתכון
חלת מפתח של השף שלום דרעי
מצרכים לחלת מפתח
1.5-2 ק"ג קמח
4 כפות סוכר
4 כפות שמרים יבשים
2 כפיות מלח
4 כוסות מים פושרים
חצי כוס שמן
אופןהכנה:
1. בקערה גדולה שמים את כל החומרים היבשים(קמח,סוכר,שמרים,מלח) ומערבבים מעט.
2. מוסיפים את המים ולשים לבצק אחיד( אם הבצק דביק מוסיפים קצת קמח ואם יבש מוסיפים קצת מים עד שמקבלים מרקם רך)
3. יוצרים מהבצק כדור,שופכים חצי כוס שמן ומתפיחים 45-60 דקות.
4. לאחר תפיחה ראשונה, מוציאים אוויר מהבצק ע"י לישה.
5. יוצרים מהבצק צורת מפתח כפי שהוצג בסרטון על גבי מגש עם נייר אפייה.
6. מתפיחים פעם נוספת
7.מורחים בביצה טרופה עם שמן זית ומפזרים שומשום מעל.
8. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 40 דקות.