דרגו את המתכון
מקס מלכיאל משתף אותנו במתכון שלו להכנת חמוצים ביתיים תוך שעה.
מצרכים:
2 ליטרים מים
6 כפות מלח
1 ק"ג מללפונים שטופים ומיובשים
2-3 ענפים של שמיר לכל צנצנת
1 עלה דפנה לכל צנצנת
1 ענף טרגון לכל צנצנת
3-4 שיני שום בכל צנצנת
3-4 גרגירי חומוס יבש בכל צנצנת (עוזר למלפפונים להיות קראנצים).
חומץ (ממלאים בערך רבע צנצנת)
אופן הכנה:
- מערבבים את המים עם המלח עד להמסה מלאה של המלח.
- שמים בכל צנצנת ,שמיר,עלה דפנה,טרגון,שיני שום,גרגירי חומוס.
- מסדרים את המלפפונים בתוך הצנצנות (מכניסים בכל צנצנת כמה שאפשר).
- שופכים את מי המלח שהכנו עד שמכסים את המלפפונים שבצנצנת (לא למלא עד סוף הצנצנת להשאיר קצת רווח כפי שהוצג בסרטון).
- שמים את הצנצנות בתוך סיר גדול וממלאים את הסיר עם מים עד 2/3 מגובה הצנצנת.
- שמים את הסיר על הגז על אש בינונית ומביאים לרתיחה.
- שמים גם את המכסים של הצנצנות במים הרותחים בסיר על מנת לחטות את המכסים.
- ברגע שיש רתיחה של המים בסיר,מנמיכים את האש ומבשלים למשך חצי שעה נוספת.
- לאחר חצי שעה של בישול, מכבים את האש,מגסים את הצנצנות ונותנים להתקרר לחלוטין(יש לעשות בזהירות על מנת שהצנצנות לא ישברו) ולאחר שהתקררו ניתן לאכול.