דרגו את המתכון
יובל דור משתפת אותנו במתכון של חמין בסיר בישול איטי.
מצרכים:
- 1 בצל לבן
- כוס גרגירי חומוס שהושרה במים לילה
- כוס שועית לבנה שהושרתה במים לילה
- 7 שיני שום קלופות
- 3 תמרים חצויים
- 2 כפות גדושות פפריקה מתוקה
- כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור
- חצי כפית צ'ילי גרוס
- כפית שטוחה כורכום
- כף סוכר חום
- 1 קילו בשר אסאדו חתוך לקוביות גדולות
- 5-6 תפוחי אדמה קטנים
- מים רותחים
- 6 ביצים
- לשקית קוקי: כוס גריסים
- כוס חיטה
- 3 כפות שמן
- כפית גדושה פפריקה
- חצי כפית צ'ילי גרוס
- חצי כפית פלפל שחור
- כפית מלח
- כפית כורכום
- 4 כוסות מים רותחים
- 5 שיני שום קלופות
אופן הכנה:
- בסיר חשמלי שחומם מראש על high מתחילים לטגן בצל קצוץ גס עם מעט שמן עד לשקיפות.
- מוסיפים את גרגירי החומוס והשעועית הלבנה, 7 שיני שום, 3 תמרים חצויים ואת התבלינים ומערבבים .
- בסיר נפרד עם מעט שמן סוגרים את הבשר ולאחר מכן מוסיפים את הבשר לסיר.
- מוסיפים תפוחי אדמה וביצים ששטפנו טוב לפני ולאחר מכן מוזגים מים רותחים עד קו הקטניות.
- סוגרים את הסיר במכסה ומבשלים כ-15 דקות, בינתיים מכינים את תוספת החיטה.
- שוטפים טוב כמה פעמים את הגריסים והחיטה עד שהמים נהפכים לצלולים יותר.
- בסיר קטן נפרד שמים את החיטה והגריסים מוסיפים את השמן והתבלינים ומערבבים. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומבשלים על אש קטנה 15-10 דקות עד שהמים טיפה מתאדים, לאחר מכן מוסיפים את שיני השום.
- שמים את התערובת בשקית קוקי ומוסיפים מעל עוד 2 כוסות מים רותחים וסוגרים את השקית כאשר יש אוויר בפנים וטיפה מערבבים את השקית.
- מכניסים את השקית לסיר החשמלי ומניחים מעל התבשיל. ממשיכים לבשל כ 15 דקות נוספות. לאחר הבישול הקצר מחוררים את השקית בחלק העליון בעזרת מזלג כדי שהאוויר יצא .
- מבשלים במשך 8-10 שעות על מצב auto .
סרטון של הכנת חמין בסיר בישול איטי של חגית אלקבץ: