חמין בשר מתכון מושלם
איילת שלמה משתפת אותנו במתכון שלה לחמין מושלם עם בשר . הבשר המומלץ לשימוש בחמין הוא בשר מספר 8 (שריר) או בשר מספר 5 (צלי כתף) המתאימים לבישול ממושך.
מצרכים:
- בשר לחמין מספר 8 או 5 חתוך לקוביות בינוניות
- בצל גדול פרוס
- רבע כוס שמן
- 2 כוסות שעועית לבנה/שעועית חומה/חומוס מושרים
- תפוחי אדמה קטנים קלופים
- 2-3 גזרים מקולפים וחצויים
- ראש שום שלם + 5 שיני שום
- 3 כפות סילאן
- כף מרק עוף
- כפית מלח
- כף גדושה פפריקה
- חצי כפית פלפל שחור גרוס
- כפית שטוחה ראס אל חנות
- מעט צ'ילי גרוס (לא חובה)
- חצי כף חוויאג מרק
אופן הכנה:
- בסיר מתאים (רחב ולא גבוה) שמים שמן ומטגנים את הבצל עד שקיפות. מוסיפים את חתיכות הבשר ומטגנים 4 דקות מכל צד. מוסיפים את הקטניות המסוננות ואת כל התבלינים ומערבבים היטב כ 2 דקות. מסדרים את תפוחי האדמה והגזר בסיר. מניחים את ראש השום השלם ואת חתיכות השום הקטנות. .
- מוסיפים מים רותחים שיעבור את התכולה בסיר ומבשלים כשעה וחצי, טועמים ומוסיפים תיבול. מעבירים לפלטה לפני שבת ודואגים שיהיה מספיק מים..
- התמונה צולמה לפני המעבר לפלטה ולכן אחר כך זה משחים יותר..
- בהצלחה ובאהבה איילת ❤.
סרטון עם מתכון נוסף של חמין לשבת עם בשר:
מתכון נוסף של חמין מרוקאי סכינה של שולי אסולין קראסין:
מצרכים:
-
4-5 תפוחי אדמה גדולים וקלופים וחצויים5-6 תפוחי אדמה קטנטנים ( אופציה)3/4 כוס שעועית לבנה או אדומה יבשה ( לברור שלא יהיו הפתעות של אבנים)1/2 כוס חומוס יבש ( לדאוג לברור לפני )שום אחד גדול לא לפרק לשטוף היטב ולהוריד שכבה עליונה של הקליפה אך להשאיר שלם4-5 שיני שום קלופים שלמים3-4 בצלים קטנים או בצל אחד בינוני קלוף וחתוך לפלחיםחצי קילו בשר כתף חתוך לנתחים ( קוביות גדולות)3-4 ביצים גדולות שטופות במים קרים2 כפיות ממרח תמרים שגלגלתי ל2 כדוריםתבלינים:כף פפריקה מתוקהכפית כורכוםחצי כפית זנגביל1 כפית קינמון1 1/2 כף מלח1/2 כף פלפל שחורקורט פפריקה חריפה ( אופציה)1/4 כפית אגוז מוסקט2 כפיות מרק עוף1/4 כוס שמן8-10 כוסות מים
- למעמארה
-
1 יחידה 300 גרם בשר בקר טחון200 גרם אגוזים שבורים כמו שקדים פקאנים פיסטוקים קלויים מעט במחבת על הכיריים1/4 כוס פירורי לחםכפית ממרח תמרים ללא גלעיניםחצי כפית מלח1/4 כפית זנגביל1/4 כפית פלפל שחור1/4 כפית אגוז מוסקט2 ביצים2 כפות שמן זית או רגיל2 כפות סוכר2 כפיות קינמון1/4 כפית פלפל שחור
- אופן הכנה:
-
-
לילה לפני להשרות חומוס ושעועית עם מים רותחים. למחרת, להניח בסיר חשמלי את השעועית והחומוס שהשרינו למשך הלילה מעל את התפוחי אדמה והשום בצל והביצים השטופות ומעל את הבשר.
-
בקערה נפרדת להרתיח קומקום מים למזוג לקערה 8-10 כוסות לערבב את כל התבלינים של החמין ביחד ולשפוך מעל הסיר.
-
לבנתיים,לערבב את כל המצרכים לקציצות בשר לקשור עם בד מוסלין להניח מעל הסיר בשקית קוקי קטנה להכניס 1 כוס אורז שטוף 2 כוסות מים קרים מלח ופלפל וקורט קינמון לקשור מעל כשאתן משאירו קצת אויר בשקית ולהניח מעל לסגור עם מכסה ולבשל על גבוה 13 שעות לבדוק מידי פעם שיש נוזלים בסיר כל סיר יש לו את החימום שלו אז תמיד לבדוק את הנוזלים בסיר אם לא נשארו הרבה נוזלים לפני הזמן המוקצב אז להוסיף כוס וחצי מים חמים.
אם אין סיר חשמלי אפשר על הגז או בתנור בתנור ועל הגז בשעתיים הראשונות לבשל על גבוהה ואז להנמיך את הלהבה לחום נמוך 9-7 שעות בתנור לחמם על 180 מעלות בשעתיים הראשונות ולהוריד את החום ל 130 ל 7-9 שעות .
-
-
מתכוני חמין נוספים: