חמין חיטה מרוקאי
המתכון באדיבות: אילנית בניזרי
מצרכים להכנת חמין חיטה מרוקאי:
6 נתחי גרונות הודו נקבה או בשר מספר 8
2 כוסות חיטה מושרים שעה במים
4-5 תפו"א קטנים
בצים קשות לפי מספר הסועדים
חצי שום עם קליפה
רבע כוס שמן
כפית כורכום
כפית פפריקה מתוקה
2 כפות סילאן
כוס מים רותחים בתוספת כף אבקת מרק
כפית כמון
פלפל שחור
מלח
4 כוסות מים רותחים
1. אופן הכנה: מטעמי הגיינה, מבשלים את הביצים בסיר נפרד עד למצב של ביצים קשות,ואז שמים בצד להתקרר.
2. בסיר עמוק שמים את כמות השמן,מוסיפים את הכורכום,פפריקהמתוקה ומערבבים מוסיפים את הגרונות אות בשר מספר 8 ומאגנים היטב עד לסגירה של הגרונות/בשר מספר 8.
3. שוטפים את החיטה ומסננים ומוסיפים לסיר עם הגרונות/בשר מספר 8.
4. מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה,סילאן,כוס מים רותחים עם כף אבקת מרק עוף,כמון,פלפל שחור ומלח.
5. מוסיפים לסיר את 4 כוסות מים רותחים ומבשלים שעה וחצי על להבה נמוכה.
6. לאחר שעה וחצי של בישול מוסיפים את הביצים הקשות לסיר,מכסים את הסיר ומעבירים לפלטת שבת או לתנור על חום נמוך.
יש לוודא שלא חסרים מים בתבשיל בלילה מאחר והחיטה סופחת נוזלים, במידה וחסר,יש להוסיף כוס מים רותחים.
מתכון נוסף לחמין מרוקאי: