חיפוש

חמין צמחוני לבבי: תענוג מבעבע לאט

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

חמין צמחוני לבבי: תענוג מבעבע לאט

חמין צמחוני הוא חיבוק חם בסיר, יצירת מופת בבישול איטי הממלא את ביתך בניחוחות מנחמים ואת הבטן שלך בטוב בריא. מקורו של המסורת היהודית, הצ'ולנט הוכן באופן מסורתי כמאכל שבת, בבישול איטי בן לילה כדי לעמוד בהגבלות התזונה הדתיות. הטוויסט הצמחוני הזה של הצ'ולנט הקלאסי שומר על כל הלבבות והטעם, מינוס הבשר. זוהי חגיגה של שעועית, גרעינים וירקות, מבושלים לשלמות במשך שעות עד שכל מרכיב מתמזג לסימפוניה של טעם.

רכיבים:

  • 1 כוס שעועית כליה יבשה, מושרית למשך הלילה
  • 1 כוס שעועית שחורה מיובשת, מושרית למשך הלילה
  • 1 כוס גריסי פנינה
  • 4 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות
  • 2 גזרים, פרוסים
  • 1 בצל, קצוץ
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 1 קופסת עגבניות חתוכות לקוביות (400 גרם)
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • 1 עלה דפנה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 6 כוסות מרק ירקות
  • אופציונלי: פטרוזיליה טרייה קצוצה לקישוט

הוראות הכנה:

  1. שוטפים את השעועית המושרית והשעועית השחורה במים קרים ומסננים.
  2. בסיר גדול או בסיר איטי, מערבבים את השעועית, השעועית השחורה, גריסי פנינה, תפוחי אדמה חתוכים לקוביות, גזר פרוס, בצל קצוץ, שום טחון, קוביות עגבניות, רסק עגבניות, פפריקה, כמון, פפריקה מעושנת, עלה דפנה, מלח, פלפל.
  3. יוצקים פנימה את מרק הירקות, מוודאים שכל החומרים שקועים.
  4. אם משתמשים בתנור איטי, הנח אותו לנמוך ומבשלים במשך 6-8 שעות, או עד שהשעועית והשעורה רכים והטעמים מתמזגים יחד. אם משתמשים בסיר כיריים, מביאים את התערובת לרתיחה, ואז מנמיכים את האש למינימום ומבשלים, מכוסה, במשך 6-8 שעות.
  5. מערבבים מדי פעם, ומוסיפים עוד מרק במידת הצורך כדי לשמור על העקביות הרצויה.
  6. לאחר הבישול, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  7. מגישים חם, מעוטר בפטרוזיליה טרייה קצוצה אם רוצים.

אפשרויות חלופיות לאוכלי כשרות:

למי שמקפיד על חוקי תזונה כשרות, יש לוודא שכל המרכיבים מאושרים כשרות. בנוסף, שקול להשתמש במרק ירקות בעל תעודת כשרות או הכנה משלך ממרכיבים כשרים.

יתרונות תזונתיים:

  • החמין הצמחוני הזה הוא מעצמה של תזונה. 
  • עמוס בסיבים משעועית וירקות, זה שומר על תחושת שובע וסיפוק. 
  • השילוב של שעועית ודגנים מספק מקור חלבון מלא, חיוני לצמחונים וטבעונים. 
  • בנוסף, הירקות המגוונים מציעים שפע של ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון, המקדמים בריאות ורווחה כללית.

תפוקה: 6-8 מנות

זמן הכנה: 20 דקות

זמן בישול: 6-8 שעות

קושי: קל

טיפים לשיפור:

  • לתוספת עומק של טעם, מטגנים את הבצל והשום לפני שמוסיפים אותם לסיר.
  • נסה עם סוגים שונים של שעועית וירקות כדי להתאים להעדפות הטעם שלך.
  • אם אתם מעדיפים צ'ולנט סמיך יותר, מועכים חלק מהשעועית ותפוחי האדמה המבושלים לפני ההגשה.
  • שאריות צ'ולנט מהווים מילוי טעים לסנדוויצ'ים או עוטפים למחרת.
  • אל תמהרו את תהליך הבישול – ככל שהחמין מתבשל יותר זמן, כך הוא הופך ליותר טעים.

תהנה מהחמין הצמחוני החם והמספק שלך, מושלם לחלוקה עם בני משפחה וחברים בכל אירוע!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות