דרגו את המתכון

חמין צמחוני לבבי: תענוג מבעבע לאט

חמין צמחוני הוא חיבוק חם בסיר, יצירת מופת בבישול איטי הממלא את ביתך בניחוחות מנחמים ואת הבטן שלך בטוב בריא. מקורו של המסורת היהודית, הצ'ולנט הוכן באופן מסורתי כמאכל שבת, בבישול איטי בן לילה כדי לעמוד בהגבלות התזונה הדתיות. הטוויסט הצמחוני הזה של הצ'ולנט הקלאסי שומר על כל הלבבות והטעם, מינוס הבשר. זוהי חגיגה של שעועית, גרעינים וירקות, מבושלים לשלמות במשך שעות עד שכל מרכיב מתמזג לסימפוניה של טעם.

רכיבים:

הוראות הכנה:

  1. שוטפים את השעועית המושרית והשעועית השחורה במים קרים ומסננים.
  2. בסיר גדול או בסיר איטי, מערבבים את השעועית, השעועית השחורה, גריסי פנינה, תפוחי אדמה חתוכים לקוביות, גזר פרוס, בצל קצוץ, שום טחון, קוביות עגבניות, רסק עגבניות, פפריקה, כמון, פפריקה מעושנת, עלה דפנה, מלח, פלפל.
  3. יוצקים פנימה את מרק הירקות, מוודאים שכל החומרים שקועים.
  4. אם משתמשים בתנור איטי, הנח אותו לנמוך ומבשלים במשך 6-8 שעות, או עד שהשעועית והשעורה רכים והטעמים מתמזגים יחד. אם משתמשים בסיר כיריים, מביאים את התערובת לרתיחה, ואז מנמיכים את האש למינימום ומבשלים, מכוסה, במשך 6-8 שעות.
  5. מערבבים מדי פעם, ומוסיפים עוד מרק במידת הצורך כדי לשמור על העקביות הרצויה.
  6. לאחר הבישול, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  7. מגישים חם, מעוטר בפטרוזיליה טרייה קצוצה אם רוצים.

אפשרויות חלופיות לאוכלי כשרות:

למי שמקפיד על חוקי תזונה כשרות, יש לוודא שכל המרכיבים מאושרים כשרות. בנוסף, שקול להשתמש במרק ירקות בעל תעודת כשרות או הכנה משלך ממרכיבים כשרים.

יתרונות תזונתיים:

תפוקה: 6-8 מנות

זמן הכנה: 20 דקות

זמן בישול: 6-8 שעות

קושי: קל

טיפים לשיפור:

תהנה מהחמין הצמחוני החם והמספק שלך, מושלם לחלוקה עם בני משפחה וחברים בכל אירוע!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות