חיפוש

מתכון לחצילים ממולאים בגבינות (ממכר, אי אפשר להפסיק לאכול!)

מתכון לחצילים ממולאים בגבינות

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

3.8/5 - למתכון דירוג של 5 חובבי בישול

התענגו על הטעמים המענגים של חצילים ממולאים בגבינה, מנה המשלבת את העושר הארצי של החצילים עם הטוב הקרמי של הגבינה. המתכון הזה הוא איזון מושלם בין מרקמים וטעמים, ויוצר פינוק מעורר תיאבון שבטוח ירשים את המשפחה והחברים שלך. בין אם תגישו אותו כמנה ראשונה או כמנה עיקרית, החצילים הממולאים הללו יהפכו לאהובים במטבח שלכם.

חצילים ממולאים בגבינות – הרכיבים

  • 2 חצילים גדולים
  • 1 כוס גבינת ריקוטה
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 1/4 כוס עלי בזיליקום טריים, קצוצים
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן זית, לטפטוף
  • 1 כוס רוטב מרינרה (רוטב עגבניות ובזיליקום)
  • 1/2 כוס גבינת מוצרלה מגוררת
  • עלי בזיליקום טריים, לקישוט

הוראות:

  1. מחממים את התנור ל-190 מעלות צלזיוס.
  2. פורסים את החצילים לשניים לאורכם. שולפים את הבשר ומשאירים גבול של כ-1/2 אינץ'. שומרים את הבשר שנגזל.
  3. מפזרים את חצאי החצילים במעט מלח ומניחים אותם הפוכים על מגבת נייר לניקוז הלחות העודפת למשך כ-10 דקות.
  4. בקערת מיקסר קוצצים את בשר החציל השמור לחתיכות קטנות.
  5. בקערה שלבו את החציל הקצוץ עם גבינת ריקוטה, פרמזן מגוררת, בזיליקום קצוץ, שום טחון, מלח ופלפל. מערבבים היטב.
  6. מייבשים את חצאי החצילים במגבת נייר ומטפטפים אותם בשמן זית. מניחים אותם בתבנית אפייה.
  7. ממלאים כל חצי חציל בתערובת הגבינה, לוחצים אותה בעדינות.
  8. יוצקים רוטב מרינרה סביב החצילים הממולאים בתבנית האפייה.
  9. מכסים את הכלי בנייר אלומיניום ואופים 30 דקות.
  10. מסירים את נייר הכסף, מפזרים את החצילים הממולאים בגבינת מוצרלה מגוררת ואופים ללא כיסוי במשך 15-20 דקות נוספות או עד שהגבינה מבעבעת ומזהיבה.
  11. מקשטים בעלי בזיליקום טריים לפני ההגשה.

החצילים הממולאים בגבינה האלה הם תערובת מענגת של טעמים ומרקמים. הם מכינים מנה צמחונית משביעה או תוספת מענגת לכל ארוחה. תהנה מהטוב הגביני!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות