חציל קלוי עם טחינה עגבניות ופלפים חריפים – מנה מנצחת
המתכון באדיבות : נטלי דנה
מצרכים להכנת החציל קלוי עם עגבניות ופלפלים חריפים:
2 חצילים
2 עגבניות
3 פלפלים ירוקים חריפים
טחינה גולמית
מיץ לימון טרי
מלח
פלפל
שמן זית
2 שיני שום כתושות
קצת בצל סגול קצוץ לקישוט
פלפל ירוק חריף נוסף (לא קולים אותו בתנור)
סרטון להכנת פלפל קלוי עם טחינה ועגבניות:
.
אופן הכנה:
1. מחוררים את החצילים בעזרת מזלג ואופים בתנור במצב צלייה למשך 10 דקות ואז הופכים עד החתיל מוכן וניתן לקילוף או שאפשר לצלות על הגז עם רשת.
2. מחוררים את הפלפל ירוק עם מזלג וגם צולים כמו החציל עד שהוא מוכן לקילוף.
3. שהפלפלים והחצילים מוכנים שמים בתוך שקית ניילון וסוגרים על מנת שיהיה קל לקלף.
4. מקלפים את החצילים ואת הפלפלים.
5. מגרדים את העגבניות ללא הקליפה ומסננים את העגבניות מנוזלים(שומרים את נוזל העגבניות בצד.
6. שופכים את הטחינה בקערה ומוסיפים אליה את נוזל העגבניות ששמרנו בצד ומערבבים ביחד,מוסיפים את מיץ לימון מחצי לימון,את המלח והפלפל ושן שום כתושה.
7. קוצצים את הפלפלים הירוקים שקלינו בתנור לקוביות קטנות ובנוסף לוקחים את הפלפל הירוק חריף שלא קלינו וגם קוצצים אותו לקוביות ומערביים עם הפלפלים הקלויים.
8. שמים בפלפלים החריפים שמן זית ומיץ מלימון אחד ומוסיפים שן שום כתושה ומלח ופלפל ומערבבים.
9. מתבלים את העגבניות עם שמן זית,מיץ לימון טרי,פלפל שחור גרוס ,מלח ומערבבים את זה.
10. מתחילים בהרכבת המנה: שמים את החציל על צלחת הגשה מוארכת ויוצרים חתכים בחציל כפי שהוצג בסרטון,שופכים בצד הצלחת את הטחינה,שמים בצד השני את העגבניות המתובלות ובצד נוסף את הפלפלים החריפים המתובלים. מתבלים עם שמן זית מלח ופלפל את החציל,ומפזרים שמן זית מעל העגבניות,טחינה והפלפלים החריפים.
11. מפזרים בצל סגול קצוץ מעל המנה ומגישים.
מתכון נוסף של חצילים:
חציל עם בשר טחון של תומר תומס