חצ'פורי מתכון אמיתי של תומר תומס כולל סרטון
מצרכים להכנת חצפורי אמיתי:
חומרים להכנת הבצק:
1 ק"ג קמח
50 גרם חמאה מומסת
כף סוכר
כף מלח
3 כפות שמן
חצי שקית( 25 גרם) שמרית
1 ביצה
600 מ"ל מים פושרים (3 כוכות שתיה חמה)
מצרכים למילוי:
250 גרם גבינה צהובה מגורדת
250 גבינה טוב טעם או בולגרית
1 גביע קוטג'
1 ביצה
מעט קמח לבן מנופה
אופן הכנת חצ'פורי:
1. בקערת המיקסר שמים את כל חומרי הבצק ולשים במיקסר 5-10 דקות.
2. שמים את האבן שמוט בתחתית התנור ומדליקים לחום גבוה.
3. כאשר הבצק מוכן, יוצרים מהבצק כדור, מורחים בשמן בתחתית ולמעלה,מכסים ומתפיחים כחצי שעה.
4. מערבבים את כל חומרי המלית, במידה וחסר מליחות ניתן להוסיף מעט מלח.
5. מקמחים קלות את משטח העבודה,ולשים מעט את הבצק לשחרר את האוויר הכלוא בפנים.
6. מחלקים את הבצק ל-8 כדורים שווים.
7. מרדדים את הבצק לעיגול ומורחים על כל העיגול את מילוי הגבינה כפי שהוצג בסרטון.
8. מגלגלים את הבצק מהפינות ומהדקים את הקצוות כפי שהוצג בסרטון.
9. מתפיחים כל יחידה כרבע שעה עד 20 דקות ומורחים את הקצוות עם חלמון מדולל עם מעט מים.
10. מסגרים את החצ'פורי על רשת מכוסה בנייר אפיה עם רווחים , ואופים בתנור על אבן שמוט למשך 15 דקות .
11. מוציאים את החצ'פורי מהתנור ,שוברים ביצה במרכז ואופים עוד כ3-4 דקות.
2 Responses
מדהים מדהים!
תודה רבה על המתכון, הכנתי את הפיצה שלך ויצא מושלם! תודה רבה!
איך רוכשים את אבן השמוט?
תודה על הפרגון ,את האבן ניתן להזמין בטלפון 052-8234627