מצרכים למנה אחת:
1 פיתה
מעט חמאה למריחה
1 פרוסת גבינה צהובה מאיזה סוג שאוהבים
1 ביצה
קובייה קטנה של בולגרית (כמה שאוהבים)
כפית זעתר
כפית שומשום
הכנה:
בעזרת סכין חדה חותכים עיגול גדול בצד העליון של הפיתה ומוציאים את החלק שנחתך (אפשר לשמור אותו ואח"כ לאפות יחד עם הפיתה וזה יוצא קראנצ'י וכיף לטבול בביצה)
מורחים חמאה בתוך הפיתה וגם בחלק העליון
מסדרים רצועות גבינה בתוך הפיתה, כמו "קיר" מסביב לעיגול שהוצאנו
פותחים בזהירות ביצה במרכז הפיתה
מפזרים בולגרית מפוררת
מפזרים זעתר ושומשום
מכניסים לתנור בחום 160 מעלות למשך כ-15 דקות, או עד שרואים שהלבן של הביצה בפנים מפסיק לזוז (מנענעים קצת את הפיתה בזהירות), מעבירים למצב גריל ומגביהים את החום ל-200 לעוד 2-3 דקות רק שנקבל צבע זהוב מלמעלה.
אם אוהבים שהביצה נוזלית ממש אז לעבור לגריל כשהיא עדיין קצת זזה…
לעוד סרטונים של מתכונים קלים שאשכרה אפשר להכין בבית חפשו את BERKO MADE בפייסבוק או באינסטגרם