דרגו את המתכון
חרוסת קלאסית מתכון מעלף
אריאלה גולדמן משתפת אותנו במתכון מושלם של חרוסת קלאסית.
מצרכים:
צנצנת סילאן (טבעי)
100 גרם אגוזי מלך גרוסים (או בוטנים גרוסים)
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
חרוסת מרוקאית מתכון מנצח
חרוסת מתכון קל לפסח
חרוסת מתכון ביתי מושלם
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. יוצקים את הסילאן לקערה לפי הכמות הרצויה לאחר מכן מוסיפים את האגוזים הגרוסים (ניתן לשלב אגוזים לפי בחירתכם / או בוטנים גרוסים ) מערבבים ומאחסנים בטמפרטורת החדר מכוסה בניילון נצמד.
חרוסת של היהודים בכורדיסטן:
כך הכינו היהודים בעירק/ כורדיסטן את החרוסת :
בעירק/ כורדיסטן השרו תמרים במים למשך ימים אחדים, סיננו אותם בסלים והרתיחו את המיץ שנזל מהסלים עד שיתעבה. הוסיפו שקדים או אגוזים כתושים וערבבו, כך שמתקבלת חרוסת דמוית טיט, כהלכה.