טארט שוקולד מתכון של אייל הררי
מצרכים לטארט שוקולד
המתכון לבצק פריך :
100 גרם סוכר
200 גרם חמאה או מרגרינה
300 גרם קמח
1 ביצה
כפית תמצית וניל
חומרים לגנאש שוקולד:
300 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
300 מ"ל שמנת מתוקה
1. שמים בקערה את הסוכר, מוסיפים את החמאה ומתחילים לערבב.
2. מוסיפים את הביצה והתמצית וניל וממשיכים לערבב.
3. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת מראה כמו חול או קוסקוס, יוצרים כדור, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה
4. לאחר שעה במקרר,מרדדים לגודל התבנית, מכסים בנייר כסף ושמים גרגירי חומוס או כל קטניה(למנוע תפיחה של הבצק בתנור) ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
5. אופים את הטארט עד להזהבה כ-30 דקות (משתנה בהתאם לתנור ).
6. מוציאים מהתנור, מסירים את הנייר כסף והקטניות ונותנים להתקרר.
7. מתחילים בהכנת הגנאש: מרתיחים שמנת מתוקה ושופכים על השוקולד, ומערבבים עד שהשוקולד נמס לגמרי והתערובת אחידה.
8. שופכים את הגנאש לבצק הפאי, מיישרים ומכניסים למקרר לשעה.
9. חותכים ומגישים.
על מנת ליצור טארט שוקולד פרווה , מחליפים את החמאה במחמאה או מרגרינה ואת השמנת מתוקה בשמנת צמחית(פרווה)
אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.
בתאבון!!!