שונטל אלמועלם משתפת אותנו במתכון שלה לטבית עירקי מושלם עם אסאדו.
סרטון המדגים את כל שלבי הכנת טבית עירקי:
2 בצלים גדולים חתוך לפרוסות
5 שיני שום חתוך לפרוסות
5 תפוח אדמה חתוכים לחצי
4 חתיכות עוף
קילו בשר אסדו או צלי או גולש מה שרוצים
2 כוסות אורז
חצי קילו בשר טחון
תבלינים:
כף מרק עוף
כף מלח
כף גדושה של פפריקה מתוקה
כף כמון
חצי כף בהרט
חצי כפית פלפל שחור
קופסה קטנה של רסק עגבניות
אופן ההכנה:
לוקחים סיר יציקה או ביר רחב מה שיש שמים שלוש כפות שמן
מטגנים את הבצל עד השחמה מוסיפים את הבשר מטגנים טוב טוב
מוציאים את הבשר והבצל לקערה
שמים את השום לאחר חצי דקה שמים את העוף מטגנים קלות מוציאים לקערה של הבשר
בתוך הסיר שמים את התבלינים ואת הרסק וכוס וחצי מים
מביאים לרתיחה על להבה נמוכה
בנתיים לוקחים את הבשר הטחון והאורז שמים בקערה
שמים חצי כפית מלח
חצי כפית כמון
חצי כפית בהרט
מערבבים טוב טוב
לוקחים רבע מין התערובת של הבשר והאורז מכניסים לרוטב מעל שמים את כל הבשר העופות הבצל והשום מסודר ומעלה את יתרת התערובת של הבשר והאורז
מסדרים את התפוח האדמה
מי שרוצה יכול להוסיף ביצים
ומעלה הכל לוקחים קומקום מים רותחים ממלאים את הסיר עד מעל האורז מביאים לרתיחה מכבים את הגז שמים או על הפלטה או בתנור כל הלילה על חום של 100 מעלות
מאכל טעים טעים עם שידרוג שלי לחמין עיראקי רגיל❤️