טונה מקופסאות ברוטב מזרחי – טונה בית סוהר של תומר תומס
מצרכים:
6 קופסאות שימורים של נתחי טונה
חצי צרור כוסברה
2 פלפלים חריפים ירוקים
3 עגבניות
2 גמבות
3 תפוחי אדמה גדולים מקולפים
2 גזרים מקולפים
1 לימון
כוס גרגירי חומוס שהושרו או של סנפרוסט או כל חברה אחרת
כוס של פול מקולף (לא חובה)
ראש של שום קלוף
כפית שטוחה מלח
חצי כוס חד פעמית של שמן
כפית כמון
2 כפות פפריקה
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כוס חד פעמית של מים
אופן הכנה:
1. פורסים את העגבניות לפרוסות גסות ומסדרים בתחתית הסיר.
2. פורסים גם את תפוחי האדמה לפרוסות גסות ומסדרים מעל העגבניות.
3. פורסים גם את הגמבות ומסדרים מעל התפוח האדמה.
4. פורסים גם את הגזרים ומפזרים מעל הגמבה.
5. פורסים גם את הפלפל החריף ולסדר מעל הגמבה.
6. חותכים את שיני השום ל-2 ומסדרים מעל הפלפל החריף.
7. מפזרים את גרגירי החומוס מעל שיני השום.
8. מסדרים את הפול מעל החומוס.
9. מוסיפים מעל את המים ומבשיל על אש נמוכה במשך 30 דקות.
10. שמים בקערה את הפפריקה,שמן,כמון,מלח,פלפל שחור גרוס,מוסיפים חצי כוס חד פעמית של מים ומערבבים היטב.
11. קוצצים רבע חבילה של כוסברה ומפזרים מעל הירקות בסיר.
12. פותחים את קופסאות הטונה ומסננים ומסדרים את הטונה מעל הכוסברה בסיר. ניתן להוסיף עוד רצועות של פלפל ירוק..
13. מסירים מהלימון את הקליפה ופורסים לפרוסות, ומסדרים מעל הטונה.
14. שופכים מעל את תערובת התבלינים שהכנו.
15. קוצצים את הכוסברה שנותרה ומפזרים מעל הטונה.
16. מכסים את הסיר וממשיכים לבשל כ-40 דקות על אש נמוכה.
17. לאחר 40 דקות מסירים מהאש ומגישים.