דרגו את המתכון
תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לטורטיה ממולאת בפרגיות ופטריות בתיבול סיני.
מצרכים:
400 גרם פרגיות
2 בצלים חתוכים לרצועות
סלסלת פטריות שמפניון חתוכות לפרוסות
4 כפות רוטב סויה בסגנון סיני של "אסם"
חבילת טורטיות
לציפוי:
2 ביצים טרופות
פירורי לחם
אופן הכנה:
- במחבת חמה סוגרים את הפרגיות על מנת שיהיה נוח לפרוס בהמשך.
- לאחר סגירה קלה של הפרגיות במחבת,מוציאים ופורסים לרצועות דקות כמו שווארמה כפי שהוצג בסרטון.
- במחבת שמים מעט שמט ומתחילים בהשחמת רצועות הבצל,מדי פעם מוסיפים מעט מים על מנת לרכך את הבצל (בכל פעם שהמים מתאדים,מוסיפים עוד מעט מים).
- מוסיפים את פרוסות הפטריות לרצועות הבצל במחבת ומאדים ל-3 דקות ואז מוסיפים את הרוטב בסגנון סויה ומערבבים (אין צורך בתבלון נוסף).
- לאחר 3 דקות,מוסיפים למחבת את רצועות הפרגיות וממשיכים בטיגון ערבוב למשך 5 דקות ואז מוציאים ושמים בצד להתקרר מעט.
- ממלאים את הטורטיות עם המילוי שהכנו כפי שמוצג בסרטון ומהדקים מעט.
- טובלים את הטורטיות שהכנו בביצה ואז מצפים הפירורי לחם ומטגנים במחבת על הצד הפתוח של הטורטיה עם שמן בגובה של 1 ס"מ.
- לאחר שהטורטיות השחימו משני הצדדים מוציאים ומגישים בליווי סלט ורוב צילי מתוק.