טורטיות כוסמת ירוקות: חלופה בריאה וטעימה
טורטיות כוסמת ירוקות הן חלופה בריאה ומזינה לטורטיות קמח מסורתיות. מקורם במורשת הקולינרית העשירה של מרכז ודרום אמריקה, הטורטיות הללו שופצו בתוספת של קמח כוסמת ירוק עמוס בחומרים מזינים. כוסמת, למרות שמה, היא למעשה לא סוג של חיטה בכלל – זה זרע נטול גלוטן הקשור לרבס ולחמצה, מה שהופך אותה לבחירה מצוינת עבור בעלי רגישות לגלוטן. הטורטיות האלה לא רק טעימות אלא גם מציעות שפע של יתרונות בריאותיים, כולל היותם עשירים בסיבים, חלבון ומינרלים חיוניים כמו מגנזיום ומנגן.
רכיבים:
- 2 כוסות קמח כוסמת ירוק
- 1 כפית מלח
- 2 כפות שמן זית
- 3/4 – 1 כוס מים חמימים
הוראות הכנה:
- בקערת ערבוב גדולה מערבבים את קמח הכוסמת הירוקה והמלח.
- מוסיפים בהדרגה את שמן הזית והמים החמים לחומרים היבשים, ומערבבים עד שנוצר בצק. ייתכן שיהיה עליך להתאים מעט את כמות המים בהתאם לעקביות הבצק.
- ללוש את הבצק על משטח מקומח קלות כמה דקות עד שהוא הופך חלק ואלסטי.
- מחלקים את הבצק ל-8-10 כדורים שווים בגודלם ומשטחים כל כדור לדיסק בעזרת הידיים.
- מחממים מחבת טפלון או מחבת פסים על אש בינונית.
- מרדדים כל דיסקית בצק לעיגול דק בקוטר של כ-20 ס"מ.
- מבשלים את הטורטיות על המחבת החמה במשך 1-2 דקות מכל צד, או עד שהן מזהיבות קלות ותפוחות מעט.
- מוציאים את הטורטיות מהמחבת ועורמים אותן על צלחת, מכסים אותן במגבת מטבח נקייה כדי לשמור עליהן חמימות וגמישות.
- הגישו את טורטיות הכוסמת הירוקה חמימות עם המילויים האהובים עליכם או השתמשו בהן כבסיס לטאקו, קוואסדילה או עטיפות.
חלופות מתכון:
לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, ניתן בקלות להחליף את שמן הזית בשמן צמחי אחר לבחירתכם. בנוסף, אם קמח כוסמת ירוק אינו זמין, אתה יכול להשתמש בקמח כוסמת רגיל או בשילוב של מחית כוסמת ותרד כדי להשיג צבע ירוק תוסס דומה.
יתרונות תזונתיים:
- כוסמת ירוקה היא מעצמה תזונתית! הוא עמוס בסיבים, המסייעים לעיכול ועוזרים לך להרגיש שובע זמן רב יותר.
- בנוסף, זהו מקור נהדר לחלבון מהצומח, מה שהופך אותו לאופציה מצוינת לצמחונים וטבעונים.
- הכוסמת עמוסה גם במינרלים חיוניים כמו מגנזיום, שהוא חיוני לבריאות העצם, ומנגן, אשר ממלא תפקיד בחילוף החומרים ובתפקוד נוגד החמצון.
כמות וזמן: מתכון זה מניב כ-8-10 טורטיות ולוקח כ-30 דקות להכנה, מה שהופך אותו מושלם לארוחת ערב משפחתית או הכנה לארוחה לשבוע הבא.
רמת קושי: בסקאלה של קל-בינוני, המתכון הזה נוטה לכיוון קל. עם כמה שלבים פשוטים, יהיו לכם טורטיות תוצרת בית מוכנות להנאה תוך זמן קצר!
טיפים:
- לתוספת טעם אפשר לשלב בבצק עשבי תיבול או תבלינים כמו כוסברה קצוצה, אבקת שום או פפריקה מעושנת.
- אם הבצק מרגיש דביק מדי, אפשר לאבק את הידיים ומשטח העבודה במעט קמח כוסמת נוסף.
- כדי לשמור על הטורטיות רכות וגמישות, אחסנו אותן בשקית ניילון הניתנת לסגירה חוזרת או בכלי אטום לאחר שהתקררו לחלוטין.
- אם חסר לכם זמן, אפשר להכין מנה כפולה של טורטיות ולהקפיא את התוספות לשימוש מאוחר יותר. כל שעליך לעשות הוא לערום את הטורטיות המבושלות עם נייר פרגמנט בין כל אחת לאחסן אותן בשקית או במיכל שניתן להקפיא. כדי לחמם מחדש, פשוט לחמם אותם במחבת או במיקרוגל עד שהם מתחממים.