טורטיות ממולאות לאירוח
דורית אלישע ואתי חרפוף משתפים אותנו במתכון שלהם לטורטיות ממולאות בפרגיות לאירוח מושלם.
טורטיות ממולאות דורית אלישע:
חב' טורטיות קטנות
חצי קילו פרגית
3 תפו"א מבושלים עם הקליפה
סלסלה פטריות טריות
3 כפות שמן זית
2 בצלים
מלח, פלפל שחור, טריאקי פפריקה מתוקה, תבלין גריל עוף,
פטרוזיליה
ביצה
שומשום
אופן ההכנה:
1. עם כף שמן זית להקפיץ בצלים חתוכים לרצועות לצבע זהוב .
2. להוסיף חצי סלסלה פטריות טריות חתוכות .
3. לתבל-מלח, פלפל, 2 כפות טריאקי ולהקפיץ עוד 3 דקות להניח בצד.
4. את הפרגיות לחתוך קוביות לתבל מלח, פלפל שחור, כף תבלין לפרגיות .
5. להקפיץ בנפרד עם כף שמן זית עד לטיגון מלא של הפרגיות .
6. לקלף את התפו"א ולמעוך .
7. להוסיף את הבצל והפטריות המוקפצות ולערבב .
8. לקחת טורטיה למלא 2 כפות מהתערובת ולגלגל .
9. בצלוחית קטנה להדבקה כף קמח כפית מים למרוח בסגירה של הטורטיה.
10. לטבול בביצה ובפרורים מעורבים עם שומשום ולטגן לצבע זהוב אין צורך בשמן עמוק להניח על נייר סופג .
11. רוטב פטריות – כף שמן זית , חצי סלסלה פטריות טריות חתוכות ,2 כפות רוטב פטריות,כוס מים לערבב,להרתיח להנמיך להבה עד שמתחיל להסמיך.
טורטיות במילוי חזה עוף ופטריות
טורטיה במילוי פרגיות ופטריות ברוטב סיני
טורטיה ממולאת במוקפץ מתכון של תומר תומס
טורטיות ממולאות פרגיות אתי חרפוף:
פורסים טורטיות קטנות על משטח עבודה..
מטגנים בצל ופלפל חריף ופטריות.
מוסיפים חתיכות קטנות של פרגיות.
אפשר גם חזה עוף קוביות.
או בשר טחון.
מוסיפים תבלינים פפריקה מתוקה פלפל מלח טיפה תבלין לפרגיות ושום, מערבבים היטב עד שמוכן.
מחכים שייתקרר.
ואז שמים מהמילוי בקצה הטורטייה וסוגריםעם קיפולים בצדדים..
בשביל שלא ייפתח מדביקים עם קמח ומים.
ואז טובלים בביצה טרופה ופרורי לחם..
ומטגנים..
סרטון עם מתכון נוסף לטורטיות ממולאות בחזה עוף: