טנזיה מרוקאית מתכון אמיתי
נועם זיגדון משתפת אותנו במתכון מושלם של טנזיה מרוקאית.
מצרכים:
2 בצלים גדולים חצויים ופרוסים
150 גרם שזיפים
150 גרם משמשים
150 צימוקים
150 גרם אגוזי מלך
150 גרם שקדים מולבנים
½ כוס שומשום
אפשר להוסיף קשיו חמוציות בוטנים …
מעט פלפל שחור גרוס
3 כפות סילאן
2 כפות סוכר
מקל קינמון
3 כוכבי אניס
¼ כפית כורכום
4 כפות שמן
2 כוסות מים
¼ כפית מלח
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכונים מרוקאיים נוספים:
מתכון לטנזיה מרוקאית מושלמת
פשטידת מחמאר מרוקאית
מרק סולת מרוקאי מרוקאי חשו
סרטון המדגים את כל שלבי הכנת הטנזיה:
אופן הכנה:
1. לטגן את הבצל עם שמן עד לקבלת גוון שחום .
2. להוסיף את הפיצוחים ולטגן כ-3 דקות .
3. להוסיף את הסילאן והסוכר לערבב היטב .
4. להוסיף את המים .
5. להכניס את המקל קינמון והאניס .
6. לתבל בכורכום מלח פלפל שחור גרוס .
7. להביא לרתיחה .
8. לבשל על אש בנונית להבה נמוכה עד לצימצום נוזלים .
מומלץ כתוספת לאורז לבן או לקוסקוס הטנזיה מתאימה גם למילוי עוף.