ירקות מוחמצים מתכון של פעם
אתי שחר משתפת אותנו במתכון מושלם של ירקות מוחמצים.
מצרכים:
1 ראש כרובית (קטן מפורק לפרחים – מושרה במי מלח)
3 גזרים (חתוכים לפרוסות אלכסוניות או למקלות)
4 מלפפונים ירוקים פרוסים באלכסון
3 גבעולי סלרי אמריקאי חתוכים בקטעים של 3 ס"מ (פחות או יותר)
פלפלים אדום כתום צהוב (לנקות מזרעים ולפרוס לרצועות מעט עבות)
לפת (חתוכה למקלות עבים – קודם פרוסות ואחר כך לחתוך לאורך)
5 שיני שום (שלמות)
פלפלון חריף פרוס דק (לא חובה)
ראש כרוב קטן (לא חובה – פרוס לפלחים עבים, ללא הקלח)
1 חבילה שמיר (רענן שטוף היטב)
מלח
½ כוס חומץ
1 כף סוכר
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
חמוצים של סבתא מתכון הכי מהיר
מלפפונים חמוצים מתכון נדיר
חמוצים ביתיים שאפשר להכין בקלות
חמוצים ביתיים מתכון מהיר:
אופן הכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים את הירקות, ואז מכינים צנצנות מעוקרות.
2. ממלאים את הצנצנות בירקות ומדי שכבה שמים מעט שמיר ושום, ממש דוחסים שיהיה צפוף אך לא למעוך את הירקות.
3. מרתיחים את הנוזלים – להרתיח מי מלח בכמות שתכסה את הירקות, ואז מוסיפים ½ כוס חומץ עם כף סוכר, ומערבבים. לטעום ולתקן טעמים לפי הצורך.
4. לצקת מיד את הנוזל הרותח לצנצנות ולסגור אותן היטב.
5. משאירים על השיש יממה, (בחורף אין בעיה), ולמחרת שומרים במקרר לתקופה ארוכה
6. מוציאים מהצנצנת רק עם מלקחיים, לא עם הידיים, אחרת מתעפש מהר.