דרגו את המתכון
אורית לוי משתפת אותנו במתכון שלה לירקות מוקרמים בתנור.
סרטון המדגים את כל שלבי הכנת הירקות מוקרמים בתנור:
מצרכים:
- 3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
- 1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות בינוניות
- 1 כרובית בינונית מפורקת לפרחים
- 1 ברוקולי בינוני מפורק לפרחים
- 1 בצל קצוץ
- 3 שיני שום קצוצות
- חצי סלסלת פטריות חתוכות לרבעים
- 1 שמנת מתוקה (אפשר גם שמנת לבישול) 250 מ"ל
- כף מלח, פלפל שחור לפי הטעם, חצי כפית תבלין אגוז מוסקט
- 150 גר' גבינה צהובה מגוררת
אופן הכנה:
- לחמם תנור 180 מעלות רגיל (לא טורבו).
- בסיר עם מים רותחים לבשל את קוביות תפוחי האדמה והבטטות כ- 10 דקות..
- לסנן ולהניח בתבנית בינונית חסינת חום (אין צורך לשמן את התבנית).
- בינתיים בסיר נוסף עם מים רותחים לבשל את פרחי הברוקולי והכרובית כ- 5 דקות, לסנן ולהניח בתבנית עם הבטטה והתפוחי אדמה.
- במחבת עמוק לטגן ב- 3 כפות שמן את הבצל הקצוץ עד הזהבה.
- להוסיף את השום הקצוץ והפטריות ולהקפיץ יחד כ- 2 דקות..
- להוסיף את השמנת והתבלינים, לערבב היטב, לתת רתיחה ולסגור את האש..
- למזוג את תכולת המחבת על הירקות בתבנית ולערבב מעט..
- לפזר מעט מלח מלמעלה..
- לפזר גבינה צהובה מגוררת מלמעלה.
- עד לשלב הזה ניתן להכין את המנה ולהכניס למקרר מכוסה. להוציא ולאפות כשעה לפני ההגשה..
- לאפות כ- 40 דקות או עד שהגבינה מזהיבה.
מתכון נוסף של ירקות מוקרמים: