כבד עוף עם בצל מקורמל ופירה מושלם
המתכון באדיבות: אילנית בניזרי
מצרכים להכנת כבד עוף ופירה:
להכנת פירה צהוב:
6 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לריבועים
חצי כפית כורכום
50 גרם מחמאה
פלפל שחור גרוס
מלח
להכנת כבד עוף עם בצל מקורמל:
2 בצלים סגולים גדולים או בגודל רגיל
חצי כוס שמן(הכוונה לכוס חד פעמית לשתייה קרה)
כף סוכר
חצי כפית כורכום
כפית מלח
חצי כפית כמון
פלפל שחור גרוס
חצי כוס מים רותחים
אופן הכנה:
1. מתחילים בהכנת הפירה הצהוב: מרתיחים את קוביות תפוחי האדמה, ומוסיפים את הכורכום ומבשלים עד לריכוך.
2. מסננים את הנוזלים מתפוחי האדמה,מועכים לפירה ומוסיפים את המחמאה,פלפל שחור גרוס והמלח,מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
3. מתחילים בהכנת כבד עוף עם בצל מקורמל: חותכים את הבצל לרצועות ומתחילים בטיגון עד שהבצל מקורמל,מוסיפים את הכורכום והכבדים למחבת בצורה מסודרת והופכים את הכבדים לאחר 2 דקות,מפזרים במחבת,כמון,פלפל שחור גרוס ,מלח ואת המים הרותחים ומבשלים על נמוכה למשך 20 דקות, במהלך הבישול יש לנענע את המחבת מדי פעם.
4. לאחר 20 דקות בישול, מסדרים בצלחת על הכבד עוף לצד הפירה או מעל הפירה.
מתכון נוסף לכבד עוף עם פירה: