כדורי בשר לילדים מתכון קל שלא תפסיקו לאכול
דבר בטוח! הנה מתכון מהנה וטעים לקציצות שיגרמו לילדים שלכם לבקש שניות ושלישים! הקציצות המלוחות האלה מושלמות לארוחת ערב משפחתית או פינוק בקופסת אוכל. הם עמוסים בטעם, קלים להכנה ומגוונים מספיק כדי להתאים לצרכים תזונתיים שונים.
לקציצות יש היסטוריה ארוכה על פני תרבויות שונות, מהמטבח האיטלקי ועד המטבח השוודי. הם אהובים על הרבגוניות והטעם המנחם שלהם. המתכון שלנו שואב השראה ממתכוני קציצות מסורתיים אך מוסיף טוויסט ידידותי לילדים!
רכיבים:
- 500 גרם בשר בקר טחון (או הודו טחון לאפשרות קלה יותר)
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- ביצה 1
- 1 כף פטרוזיליה טרייה, קצוצה
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 2 כפות שמן זית
הוראות הכנה:
- התחל באיסוף כל החומרים שלך והכנתם. קוצצים את הבצל, טוחנים את השום וקוצצים את הפטרוזיליה דק.
- מערבבים בקערת ערבוב גדולה את בשר הבקר הטחון, פירורי הלחם, גבינת הפרמזן, הבצל הקצוץ, השום הטחון, הביצה, הפטרוזיליה הקצוצה, המלח והפלפל השחור. מערבבים הכל יחד עד לקבלת תערובת אחידה.
- לוקחים מנות קטנות מהתערובת ומגלגלים אותן לכדורים בקוטר של כ-2-3 ס"מ. אתה יכול להתאים את הגודל לפי העדפתך.
- מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית. לאחר שהם חמים, מוסיפים את הקציצות למחבת, ומקפידים לא להעמיס אותן יתר על המידה. מבשלים כ-8-10 דקות, הופכים מדי פעם, עד שהם שחומים מכל הצדדים ומבושלים.
- לאחר שהקציצות מבושלות, מעבירים אותן לצלחת הגשה. אתה יכול להגיש אותם עם הרוטב האהוב עליך, הפסטה, או בפני עצמם כחטיף טעים.
חלופות כשרות:
ניתן להשתמש בבשר בקר טחון או הודו כשר, ולוודא שפירורי הלחם וגבינת הפרמזן יהיו בעלי כשרות.
יתרונות תזונתיים:
- הקציצות האלה לא רק טעימות; הם גם מזינים! הם מקור נהדר לחלבון, חיוני לגידול ילדים.
- בנוסף, על ידי הוספת ירקות כמו בצל ועשבי תיבול, אתה מתגנב פנימה של ויטמינים ומינרלים נוספים.
כמות: מתכון זה מכין כ-20 קציצות, תלוי בגודל.
זמן הכנה: לוקח בערך 30 דקות להכין ולבשל את הקציצות האלה.
רמת קושי: קלה. מתכון זה מושלם לבשלנים מתחילים ומנוסים כאחד!
טיפים לשיפור:
- התנסה עם עשבי תיבול ותבלינים שונים כדי להתאים אישית את הטעם של הקציצות שלך. נסה להוסיף קצת אורגנו מיובש או בזיליקום לטוויסט איטלקי!
- אם רוצים להכין את הקציצות מבעוד מועד, אפשר להקפיא אותן לאחר בישולן. פשוט תן להם להתקרר לחלוטין, ואז אחסן אותם בכלי אטום או בשקית מקפיא עד 3 חודשים. כדי לחמם מחדש, פשוט להפשיר במקרר למשך הלילה ולחמם אותם בתנור או במיקרוגל.
- כדי להבטיח שהקציצות שלך יהיו עסיסיות, הימנע מערבוב יתר של תערובת הבשר. מערבבים רק עד לאיחוד כדי למנוע מהקציצות להתקשות.
- אם חסר לכם זמן, אפשר להכין כמות כפולה של קציצות ולהקפיא חצי לשימוש מאוחר יותר. זוהי דרך נוחה להחזיק קציצות תוצרת בית בהישג יד לימים עמוסים.
כדורי בשר תוצרת בית אלה בטוח יהפכו לאהובים על המשפחה! הם פשוטים להכנה, טעימים לאכילה ומגוונים מספיק כדי להתאים לכל אירוע. אז אספו את המרכיבים שלכם והתחילו לבשל! הילדים שלך יודו לך על זה.