כדורי עוואמה מתכון כולל סרטון של לירוי קפוזה
מצרכים כדורי עוואמה:
תפוח אדמה קלוף
2 כוסות קמח (280 גרם)
כוס וחצי מים (300 מ"ל)
כפית סוכר
חצי חבילת שמרים טריים (25 גרם)
לסירופ מי הורדים:
2 כוסות מים
נגיעת לימון
מי זהר או מי ורדים
2 כוסות סוכר
אופן הכנה:
1. מבשלים את תפוח האדמה עד ריכוך ומועכים לפירה, משאירים מעט ממי הבישול כדי שתפוח האדמה יהיה נוזלי ומשאירים לקירור.
2. שמים בקערת המיקסר את יתר מרכיבי הבצק ומערבלים עם וו הלישה עד קבלת בצק.
3. מוסיפים את תפוח האדמה ומעבדים כמה דקות ,הבצק ישאר נוזלי אל תיבהלו.
4.מכסים את הבצק עם ניילון נצמד ומעבירים להתפחה של שעה וחצי, לאחר ההתפחה לא מוציאים את האוויר מהבצק כמו שעושים בד"כ אלא משאירי אותו תפוח.
הכנת מי הורדים:
1. מביאים לרתיחה עדינה את כל מרכיבי הסירופ ומכבים את האש.
2. טיגון הבצק:
3. מחממים שמן לטיגון עמוק לחום של 170 מעלות.
4. מעבירים את הבצק לשף זילוף ומזלפים לתוך הסיר או חותכים בעזרת מספריים חתיכה מהבצק ישירות לשמן (אפשר גם לעשות זאת בעזרת כף משומנת אבל לדעתי הרבה יותר נוח כך).
5. מטגנים עד להזהבה והופכים לצד השני.
6. מוצאים בעזרת כף מחוררת ומניחים על נייר סופג לכמה רגעים, ומעבירים לטבילה בסיר עם סירופ מי הורדים ומגישים.
תגובה אחת
נשמע טוב, ננסה ..