חיפוש

כוס קמח בגרמים: כך מדייקים במתכון שלך

כוס קמח בגרמים: כך מדייקים במתכון שלך

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

הרפתקה גסטרונומית של קמח – נתח משהו מדהים!

לא כל יום מתיישבים לספר לכם על דבר כל כך אגדי כמו מתכון חדשני שקיווי לא עשתה טוב, אבל ברקע אני שומע את הטרפז ואפילו את ריח התבלינים שמגיע מהמקרר. אם חשבתם שפשוט לוקחים קמח ומערבבים אותו עם מים, אז אתם טועים. זה יותר כמו ריקוד בין חומרים, וכל אחד מהם מביא את האופי המיוחד שלו למנה הזו. רוצים לגלות איך שדרגו את מה שנחשב לפשוט למשהו עלים? תמשיכו לקרוא!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות יש לנו כאן

  • זמן הכנה: 50 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: 4-6 מנות

מרגע שאנחנו מתחילים להרגיש את הבצק מתגבש, מתחילים לעלות ריחות משגעים שמגיעים מהמטבח. קמח הוא אחד המרכיבים הבסיסיים והחשובים ביותר במטבח, ובשילוב הנכון עם התבלינים והעשבים, אנחנו יכולים להפוך אותו למשהו מאוד מיוחד!

הרכיבים הדרושים

כדי שהמנה הזו תהיה באמת מושלמת, נזדקק למספר רכיבים ייחודיים, כמובן שניתן לשדרג גם עליהם בהתאם לטעמים ותיבולים אישיים. הנה מה שאנחנו צריכים:

  • 500 גרם קמח חיטה (אפשר גם קמח כוסמין)
  • 300 מ"ל מים פושרים
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כף סוכר (שימו לב, סוכר לא מעודד רק מתוק, אלא גם משפיע על העיסות)
  • 1 חבילה של שמרים יבשים (10 גרם)
  • תיבול – עשבי תיבול קצוצים כמו רוזמרין או טימין (לפי הטעם)

שלבי ההכנה

וכעת, נחזור לרגע למוצר המשגע אותו אנחנו מכינים. כל שלב, מתחו את הידיים, שימו את האצבעות על הבצק הנפלא הזה ותחושו איך הכל מתחבר יחד!

  1. נמיס את השמרים במים פושרים יחד עם הסוכר וניתן להם לנוח במשך 10 דקות. הם יתחילו לתסוס ויתייצבו במהרה.
  2. נניח את הקמח בקערה גדולה ונחפור בתוכה גומה.
  3. נוסיף את השמרים אחרי שהתסיסו, יחד עם שמן הזית והמלח.
  4. נתחיל ללוש את הבצק עד שיתגבש לנו כדור רך ונעים.
  5. נחלק את הבצק לשניים ונדביק על כל חלק עשבי תיבול אהובים.
  6. נמרח מעט שמן זית על הבצק ונשאיר אותו לנוח מכוסה במגבת במשך שעה.
  7. כשהבצק עלה, נרדד אותו בעזרת מערוך לעובי של כ-1 ס"מ.
  8. נחמם מחבת ללא שמן ונניח בזהירות את הטבעות שנחתוכו מהבצק.
  9. בכל צד נבשל 3-4 דקות או עד שהן מקבלות צבע זהוב.
  10. נוציא את הלחמים השקופים מהמיחם והנה לכם מנה מדהימה ומושלמת!

הבצק הזה מתגלה כאוורירי, כמו שגרם לחלק מהקשיים להפחיד אותנו. נציין שבמהלך ההכנה אפשר להוסיף גם גבינת פטה או פרוסות ירקות מוקפצות, כך שהמנה שלכם תהיה בהחלט משגעת.

אופציות וריאציות שונות

הבצק הנפלא שלנו גמיש מאוד ומאפשר לנו שינוי בהתאם לטעמים האישיים שלכם. אם אתם אוהבים גבינות, אפשר להוסיף גבינת פטה או מוצרלה לתוך הבצק עצמו. עוד רעיון מצוין הוא להוסיף לתוכו פרוסות זיתים או אוליביות, שמוסיפים ניגודיות נהדרת למתכון. גם עשבי תיבול נוספים כמו פטרוזיליה או שמיר יכולים לשדרג את המנה המושלמת שלנו!

שאלות ותשובות

כיצד ניתן לשמור את הבצק?
אפשר לשמור את הבצק במקרר עד 3 ימים. אם תרצו להקפיא אותו, כדאי לעצב אותו לכדורים ולסגור היטב בניילון נצמד.

האם אפשר להשתמש בקמח מלא?
בהחלט! קמח מלא יעניק טעם עשיר יותר למאפה ויהיה גם בריא יותר.

מה לעשות אם הבצק לא מתגבש?
ייתכן שהשמרים לא היו טריים. בכל מקרה, שימו לב שהחומרים יהיו בטמפרטורת החדר.

איך אוכל לדעת שהקמח שלי טרי?
נושא המסמכים חשוב, קמח טרי כמובן יכול להעניק את התוצאות הטובות יותר.

האם אפשר להכין לחמים ללא גלוטן?
בהחלט! ניתן להחליף את הקמח בקמח תפו”א או קמח בטוח ללא גלוטן ולהוסיף מעט חומרי חיזוק.

מתי לדעתכם זה הכי טעים?
הציוויליזציה תואהב את הבצק שלנו כשהוא חם ולכן אנחנו ממליצים להגיש אותו מיד!

איפה ניתן להשתמש בלחם הזה?
בכל מקום! ממש ליד החמאה, או כבסיס לפיצה או לחום החם של קיץ.

אפשר להכין את המתכון בלי שמן?
אפשר, אבל אני ממליץ על שמן זית כי זה מוסיף טעם.

מה יש לעשות עם הבצק הנותר?
תוכלו להכין ממנו לחמים נוספים או להקפיא אותו כדי לאכול בהזדמנות.

האם אפשר להכין גרסה טבעונית?
בהחלט! פשוט תחליפו את השמן במים ונראה את הקסם קורה.

וכך הופך מתכון הקמח הפשוט למשהו כל כך טעים ומסעיר! חלקו אותו עם חברים, שתפו אותו ברשתות החברתיות, ובעיקר, אל תשכחו להרגיש את כל הבא ממטבחכם! תנסו להכניס את כל העיר הזו לתוך הסירים שלכם, זה יהיה מושלם!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות