5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול
עוגיות טחינה בריאות הן פינוק נטול רגשות אשם המשלב את הטעם האגוזי של הטחינה עם מרכיבים בריאים ליצירת חטיף טעים. ללא סוכר מזוקק ואפשרות לקמח ללא גלוטן, העוגיות הללו מושלמות לסיפוק התשוקה למתוק מבלי להתפשר על הבריאות.
איך מכינים עוגיות טחינה בריאות – המרכיבים
- 100 גרם משחת טחינה
- 80 גרם סירופ מייפל או דבש
- ביצה 1
- 1 כפית תמצית וניל
- 100 גרם קמח מלא (או קמח שקדים לאופציה ללא גלוטן)
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/4 כפית מלח
- אופציונלי: 50 גרם שוקולד צ'יפס מריר או אגוזים קצוצים לתוספת טעם
מרכיבים חלופיים:
- לגרסה טבעונית מחליפים את הביצה בביצת פשתן או זרעי צ'יה (1 כף זרעי פשתן טחונים או זרעי צ'יה מעורבבים עם 3 כפות מים, מניחים לשבת 5 דקות).
- השתמשו בסירופ מייפל במקום דבש לממתיק ידידותי לטבעוני.
- החליפו קמח חיטה מלא בקמח שקדים או קמח ללא גלוטן לאופציה ללא גלוטן.
איך להכין עוגיות טחינה בריאות – שלב אחר שלב
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מערבבים בקערת מיקסר את משחת הטחינה, סירופ מייפל או דבש, ביצה ותמצית וניל. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- טורפים בקערה נפרדת את הקמח המלא, הסודה לשתייה והמלח.
- מוסיפים את החומרים היבשים בהדרגה לחומרים הרטובים תוך כדי ערבוב עד שנוצר בצק.
- אם רוצים, מקפלים פנימה את השוקולד צ'יפס המריר או האגוזים הקצוצים עד לפיזור אחיד בכל הבצק.
- השתמשו בכף או בכף עוגיות כדי לחלק את הבצק והניחו אותו על תבנית האפייה המוכנה, תוך השארת מרווח בין כל עוגיה למריחה.
- משטחים מעט כל עוגייה בעזרת גב הכף או האצבעות.
- אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש במשך 10-12 דקות, או עד להזהבה בשוליים.
- מוציאים את העוגיות מהתנור ונותנים להן להתקרר על תבנית האפייה לכמה דקות לפני שמעבירים אותן לרשת לצינון מלא.
תיהנו מעוגיות הטחינה הבריאות האלה כאפשרות של חטיף מזין או קינוח.
מתכון זה מניב כ-12 עוגיות ומיועד לשרת 4-6 אנשים, תלוי בגודל המנות.