חיפוש

כמה חלבון יש במנת פלאפל? התשובה תפתיע אתכם!

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

כמה חלבון יש במנת פלאפל?

למי שחשב שפלאפל הוא סתם עוד מאכל רחוב זול, אולי הגיע הזמן לשקול מחדש. ליד השילוט המואר של עגלת הפלאפל, לא תמיד משערים שהעסק הזה מכיל יותר מסתם טעמים רעננים. פלאפל, המאכל האהוב על המון אנשים בארץ ובעולם, הוא למעשה מקור מצוין לחלבון. כן, קראת נכון! אז כמה חלבון יש פה, ואיך זה משווה למקורות חלבון אחרים? בואו נצלול לתוך העולם המהודק (ולפעמים מטוגן) הזה של פלאפל.

מה זה פלאפל ולמה זה חשוב?

פלאפל, אם לא ידעתם, הוא מעדן מזרח תיכוני שמכיל בתוכו חומוס או אפילו פול. בניגוד לחלק מהמאכלים המהירים והלא בריאים שסוחפים את השוק, פלאפל יכול להוות פתרון טעימתי וחלופה צמחונית נהדרת.

מלחמת החלבון: סופגניה או פלאפל?

אז בואו נבין למה החלבון של הפלאפל יכול להיות כל כך משמעותי:

  • חלבון איכותי: החלבון שיש בפלאפל מגיע מחומוס, שמעניין לגלות שהוא אחד המקורות היותר בריאים של החלבון הצמחי.
  • הערך התזונתי: מנה אחת של פלאפל (בערך 100 גרם) מכילה בין 11 ל-15 גרם חלבון, תלוי במי הכין אותה וכמה גאווה יש לו במתכון.
  • סיבים תזונתיים: החומוס הוא גם מקור מצוין לסיבים תזונתיים שיכולים לסייע בשובע ובבריאות מערכת העיכול.

אגף התוספות: מה עוד יש לפלאפל להציע?

חוץ מהחלבון, פלאפל הוא כמו עוגה שככל שאתה חופר בתוכה, אתה מגלה עוד סודות. מה עוד יש כאן?

  • מקור ברזל: החומוס הוא גם מאגר מצוין של מינרלים כמו ברזל, שמסייע בבריאות הדם.
  • ויטמינים: הפלאפל עובר דרך שלל תבלינים כמו כמון וכורכום, שמוסיפים ערך תזונתי וריח שיכול לגרום לך להתאהב מחדש במאכל של פעם.
  • תוספות בריאות: ולקינוח, לא נשכח את הסלטים שמגיעים עם הפלאפל, שמוסיפים עוד ויטמינים ומינרלים לתפריט.

איך להשוות בין מקורות חלבון?

אז אם פלאפל הוא כל כך טוב, איך הוא משווה למקורות חלבון אחרים? בואו נראה את הסטטיסטיקות:

  • חזה עוף: מכיל בערך 31 גרם חלבון לכל 100 גרם.
  • בשר בקר: מציע סביב 26 גרם חלבון באותו משקל.
  • שעועית ירוקה: תספק כ-2 גרם חלבון בלבד לכל 100 גרם, ולכן פלאפל מנצח בקלות!

שאלות שעולות (ותשובות כי למה לא?)

1. האם פלאפל מתכון בריא? כן, אם תכינו אותו בבית עם סיבים תזונתיים ולא עמוק בשמן, הוא יכול להיות מאוד בריא.

2. האם אפשר להכין פלאפל ללא טיגון? בהחלט, ניתן לאפות או להשתמש בשיטות בישול אחרות.

3. איך מבשלים חומוס לפלאפל? בהגדרה הטכנולוגית – משרים, מבשלים ומעבדים! פשוט, נכון?

4. כמה גרם פלאפל מספיק לארוחה? מנה של כ-3-4 כדורים (בין 150-200 גרם) היא מושלמת!

5. האם יש קלוריות פחמימות בפלאפל? כן, בערך 330 קלוריות לכל 100 גרם, אז עדיף לא לאכול את זה עם פיתה בולמית.

סיכום: פלאפל, החלבון המסתורי

אז מה למדנו? פלאפל הוא הרבה יותר מאשר כדור טעים שסתם נמצא בפיתה. עם כמות מרשימה של חלבון, חומוס כחומר גלם, ויתרונות בריאותיים רבים, פלאפל הוא בהחלט המתחרה הבא במכרז על מאכל הבריאות הכי טוב. אה, ולא לשכוח להביא חומוס בצד; זה תמיד עוזר!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות