כנאפה ביתית מתכון של אורית לוי
מצרכים להכנת כנאפה ביתית:
150 גרם חמאה
1 חב' אטריות קדאיף קפואות (500 גרם).
3 כפות אבקת סוכר
מצרכים לתערובת הגבינות:
1 גביע גבינת ריקוטה רגילה או ריקוטה פרסקה(300 גרם)
חצי חבילה צפתית מעודנת (100 גרם)
1 גביע גבינת שמנת (200 גרם)
1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
3 כפות אבקת סוכר
מצרכים לסירופ המתוק:
1 כוס מים
1 כפית תמצית וניל או לחלופין כפית מי ורדים
1 כוס סוכר
מצרכים לקישוט:
100 גרם פיסטוקים טחונים גס
אופן ההכנה:
1. מתחילים בהכנת הסירופ,בסיר קטן מבשלים את מצרכי הסירופ (סוכר,מים ותמצית וניל) .
2. מפשירים את איטריות הקדאיף במקביל ממיסים חמאה עם אבקת סוכר למשך מספר שניות טאז שופכים על האיטריות ומערבבים היטב.
3. מתחילים בהכנת תערובת הגבינות: מערבבים בקערה בקערה את כל הגבינות,מוסיפים סוכר וניל ואבקת סוכר ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה..
4. מחממים מחבת ללא שמן על אש גבוהה,שמים חצי מכמות האיטריות קדטיף ומהדקים היטב.
5. מעל האיטריות אשר שמנו במחבת,שמים את תערובת הגבינות ומיישרים עם כף עד לקבלת שכבה אחידה.
6. מניחים מעל תערובת הגבינות את החצי הנוסף של איטריות הקדאיף ומהדקים היטב.
7. מטגנים את הכנאפה במשך 5 דקות על צד אחד הופכים ומטגנים 5 דקות נוספות את הצד השני.
8. לאחר טיגון של הצד השני, מעבירים את הכנאפה למגש,מפזרים מעל פיסטוקים (טחונים גס) ושופכים מעל הכנאפה את הסחרופ המתוק שהכנו.