דרגו את המתכון

כנפי עוף בתנור מתכון של פעם בחיים

כנפי עוף בתנור הן מאכל פופולרי בכל העולם, והן מושלמות לארוחת ערב, למסיבה או סתם כחטיף טעים. המתכון הזה הוא קל להכנה, טעים להפליא, ובעל יתרונות תזונתיים רבים.

מקורם של הכנפיים

כנפי עוף הן חלק מהעוף שנחשב פחות פופולרי מחלקים אחרים, כמו חזה עוף או ירכי עוף. עם זאת, בשנים האחרונות חלה עלייה בפופולריות של הכנפיים, והן הפכו למאכל פופולרי במסעדות ובבתים.

המקורות המדויקים של הכנפיים אינם ידועים, אך ישנן עדויות לכך שהן היוו חלק מהתזונה האנושית כבר לפני אלפי שנים. במצרים העתיקה, למשל, היו הכנפיים נחשבות למעדן, והן שימשו לעיתים קרובות כמתנה לפרעה.

יתרונות תזונתיים

כנפי עוף הן מקור טוב לחלבון, ברזל, ויטמין B12 ועוד. עם זאת, חשוב לציין שכנפיים מטוגנות מכילות כמות גבוהה של שומן וקלורי.

המתכון הזה מאפשר ליהנות מכנפיים טעימות ועסיסיות, תוך שמירה על ערכים תזונתיים גבוהים.

רכיבים

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. שוטפים את הכנפיים היטב ומנגבים אותן במגבת נייר.
  3. בקערה גדולה, מערבבים את כל מרכיבי התיבול.
  4. מוסיפים את הכנפיים לקערה ומערבבים היטב עד שהן מצופות בתיבול.
  5. מסדרים את הכנפיים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  6. אופים במשך 30-40 דקות, או עד שהכנפיים מזהיבות והבשר מוכן.
  7. מגישים חם.

טיפים

הערות

המלצה להכנת כנפיים עסיסיות

הדרך הטובה ביותר להבטיח שכנפי העוף שלכם יהיו עסיסיות היא לתת לתיבול להיספג בהן כמה שיותר זמן. ככל שתתנו לתיבול יותר זמן להיספג, כך הוא יספיק לחדור עמוק יותר לבשר ויהפוך אותו לעסיסי יותר.

המלצה שלי היא להניח את הכנפיים בקערה עם התיבול למשך שעה לפחות לפני האפייה. אם יש לכם זמן, ניתן להניח אותן בקערה למשך כמה שעות או אפילו למשך הלילה.

אם אתם עסוקים ואין לכם זמן להניח את הכנפיים בקערה למשך זמן רב, ניתן לנסות את הטריק הבא:

הטריק הזה יסייע לתיבול להיספג בכנפיים מהר יותר.

טיפים נוספים להכנת כנפיים עסיסיות

בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות