דרגו את המתכון
ליהי קרויץ משתפת אותנו במתכון שלה לכרובית אפויה בתנור.
- 1 ראש כרובית לפרק לפרחים
- 1 כפית מלח
- 150 גרם פירורי לחם
- 3 כפות שומשום
- רבע כפית מלח
- קורט פלפל שחור
- חצי כפית פפריקה מתוקה
- 3 כפות שמן קנולה
- 1 ביצה
- 1 כפית מים
אופן הכנה:
- 1 ראש כרובית לפרק לפרחים, מחממים בסיר גדול מים, להוסיף 1 כפית מלח, כאשר המים רתחו להוסיף את הכרובית ולהרתיח 5-7 דקות עד אשר היא מבושלת אבל עדיין קריספית.
- לסנן אותה לשטוף במי ברז.
- לשים בקערה כ-150 גרם פירורי לחם,להוסיף 3 כפות שומשום, כרבע כפית מלח, קורט פלפל שחור, חצי כפית פפריקה מתוקה , לערבב ולהוסיף שמן קנולה כ-3 כפות -עד שמתקבלת תערובת כמו חול רטוב.
- לשים בקערה 1 ביצה- קצת פלפל שחור מעט מלח 1 כפית מים ולערבב.
- לקחת תבנית אפייה מרופדת להתיז ספרי שמן על הנייר.
- לטבול את הכרובית בביצה ולאחר מכן לצפות בפירורי הלחם.
- לחמם את התנור לחום גבוה כ-200 מעלות ולאפות עד הזהבה.
סרטון המדגים את כל שלבי הכנת הכרובית אפויה בתנור: