כרוב מאודה ברוטב עגבניות מתכון מושלם
כרוב מאודה ברוטב עגבניות הוא מתכון קלאסי, המעניק חוויה עשירה ומלאת טעמים לכל מי שאוהב לבשל. במתכון זה, תלמדו איך להפוך את עלי הכרוב הפשוטים למנה מפתה ומעוררת תיאבון, על ידי אידוי עדין . רוטב העגבניות הוא המפתח לשדרוג המנה, עם תבלינים שמעשירים אותו בטעמים ובניחוחות מרהיבים. המתכון מושלם לארוחה משפחתית או כתוספת לאירוח, המנה כלכך קלה להכנה ומעבר לעובדה שהיא טעימה היא בריאה יותר מתוספות אחרות.כמוכן המנה משמשת בתור תוספת מהירה לארוחות, אם אתם ממהרים ואין לכם כח לבישול ארוך,אז כרוב מאודה ברוטב עגבניות הינו הפתרון האידיאלי למתכון מהיר.
מתכון של אורית לוי.
מצרכים:
1 בצל קצוץ
2 גזר מגורד
2 כפות רסק עגבניות
1 כף אבקת מרק עוף
1 כפית מלח ופלפל
חצי כרוב לבן חתוך לרצועות
1 כפית סוכר
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים שאולי תרצו להכין:
ספינג מרוקאי אורגינל מתכון נדיר
עוגת בננות בחושה מתכון מנצח
מרק אפונה וברוקולי מתכון מושלם
כרוב מאודה ברוטב עגבניות אורית לוי
אופן ההכנה:
1. לטגן בצל קצוץ ב- 2 כפות שמן.
2. כשמזהיב, להוסיף את הגזרים המגוררים, רסק עגבניות, סוכר, אבקת מרק, תבלינים וכוס מים.
3. לתת רתיחה וכשרותח להכניס כרוב חתוך ועוד כוס וחצי מים רותחים. לוודא שהמים לא מכסים את הכרוב.
4. לערבב היטב ולבשל כ- 20 דקות ולהגיש.
למה כדאי לאכול כרוב מאודה ?
צריכת כרוב מביאה עימה הרבה יתרונות בריאותיים
- עשיר בסיבים תזונתיים: עוזר לשמור על מערכת עיכול בריאה ומונע עצירות.
- מקור לויטמינים ומינרלים: כולל ויטמין C, ויטמין K, סידן ואשלגן.
- דל בקלוריות: מתאים לתוכניות דיאטה ושמירה על משקל בריא.
- מכיל נוגדי חימצון: תורמים להגנה מפני מחלות וחיזוק מערכת החיסונית.
- השפעות אנטי-דלקתיות: חומרים בכרוב יכולים לעזור בהפחתת דלקות, מה שיכול לתרום למי שסובלים ממחלות כמו ארתריטיס.
- תומך בבריאות הלב: הסיבים התזונתיים ונוגדי החמצון בכרוב תומכים במניעת מחלות לב. יכול לעזור במניעת סרטן,ישנם מחקרים שבודקים חלקים בכרוב על מנת לבחון את יכולתם לסייע בהגנה נגד סוגים מסוימים של מחלת סרטן.
- חשוב לזכור שצריכת כרוב צריכה להיות חלק מתזונה מאוזנת ולא תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי או טיפול רפואי.