חיפוש

כרוב מותסס ביתי קל

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

4.1/5 - למתכון דירוג של 26 חובבי בישול

כרוב מותסס ביתי קל

היום אנחנו צוללים לתוך העולם המופלא של כרוב מותסס, ומביאים לכם מתכון קפיצי לקמצ'י ביתי. פנינה קוריאנית זו לא רק טעימה עד כדי גיחוך אלא גם עמוסה ביתרונות בריאותיים. דמיינו את זה: תבשיל חריף ופריך שלא רק מדגדג את בלוטות הטעם שלכם, אלא גם מכיל שפע של פרוביוטיקה וויטמינים. זה כמו מסיבה בפה שלך, והבטן שלך הוא אורח ה-VIP.

קמצ'י מטלטל שולחנות קוריאניים במשך מאות שנים, ויש לכך סיבה טובה. זוהי דרך מבריקה לשמר ירקות, במיוחד כרוב. תהליך התסיסה לא רק מאריך את תוחלת החיים של הכרוב אלא גם מציג את אותם חיידקים ידידותיים שעושים פלאים לבריאות המעיים שלך. אז, בקצרה, קימצ'י הוא כמו מזון העל של OG עם צד של טריות פאנקית.

רכיבים:

  • 1 כרוב נאפה בגודל בינוני (בערך 1 ק"ג)
  • 1/4 כוס מלח ים
  • 1 כף ג'ינג'ר מגורר
  • 1 כף שום טחון
  • 1 כף סוכר
  • 3 כפות רוטב דגים (או רוטב סויה לחלופה כשרה)
  • 2 כפות פתיתי פלפל אדום קוריאני (גוצ'וגארו)
  • 3-4 בצלים ירוקים קצוצים
  • 1 גזר, קצוץ ז'וליאן

אופן הכנה:

  1. חותכים את הכרוב לרבעים, מוציאים את הליבה. מפזרים מלח בין העלים, תוך התמקדות בחלקים העבים יותר. תנו לזה לשבת 1-2 שעות, הפכו מדי פעם.
  2. שוטפים היטב את הכרוב כדי להסיר עודפי מלח. סוחטים את עודפי המים.
  3. מערבבים בקערה ג'ינג'ר, שום, סוכר, רוטב דגים (או רוטב סויה) ופתיתי פלפל אדום קוריאני ליצירת עיסה.
  4. משפשפים את המשחה בין עלי הכרוב, ומוודאים שכל חלק מצופה.
  5. מוסיפים בצל ירוק וגזר ג'וליאן, מערבבים הכל יחד.
  6. ארזו את התערובת לתוך צנצנת זכוכית או קרמיקה, לחצו כלפי מטה כדי לסלק כיסי אוויר.
  7. השאירו את הצנצנת בטמפרטורת החדר למשך 1-2 ימים, ולאחר מכן מקררים.

חלופות מתכון:

לחברים הכשרים שלנו בחוץ, החליפו את רוטב הדגים ברוטב סויה או תמרי כדי לשמור על כשרות. אתה עדיין תקבל את הטוב האומאמי הזה מבלי לפגוע בהעדפות התזונתיות שלך.

יתרונות תזונתיים:

  • תתכוננו לחיזוק בריאותי. כרוב מותסס, הלא הוא קימצ'י, הוא מעצמה של חומרים מזינים. 
  • הוא דל בקלוריות אך עשיר בסיבים, ויטמינים (כמו A, B ו-C), ומינרלים (שלום, ברזל וסידן). 
  • בנוסף, תהליך התסיסה מעמיס אותו בפרוביוטיקה ידידותית למעיים, מסייע לעיכול ומחזק את המערכת החיסונית שלך. זה בעצם גיבור העל של התוספות.

כמות: מתכון זה מניב מספיק קימצ'י כדי לשמור על בלוטות הטעם שלך מרוצים למשך כ-2-3 שבועות אם מאוחסנים כראוי במקרר.

זמן הכנה: בואו נשאיר את זה אמיתי. ההכנה לקימצ'י הביתי הזה היא קצת משחק המתנה, לוקח בערך 3-4 שעות מתחילתו ועד סופו. אבל היי, דברים טובים מגיעים למי שמחכה, נכון?

רמת קושי: אל תפחדו, חברי למטבח! מתכון זה נכנס לקטגוריית "קל". אין צורך בגאדג'טים מפוארים או אקרובטיקה קולינרית. אם אתה יכול לקצוץ ולערבב, אתה בעצם רוקסטאר שמייצר קימצ'י.

טיפים לשיפור:

  • ניסוי עם רמות תבלינים. התאם את כמות פתיתי הפלפל האדום הקוריאני כך שיתאים לסבילות החריפות שלכם.
  • שחקו עם ירקות נוספים. צנוניות, לפת או אפילו פרוסות תפוח יכולים להוסיף מימדים חדשים ומלהיבים לקימצ'י שלכם.
  • אל תחסכו בעיסוי. תנו לכרוב שלכם שיפוע טוב בשלב ההמלחה כדי להבטיח שהוא מצופה כראוי ומוכן לתסיסה.
  • השתמשו במיכל זכוכית או קרמיקה לתסיסה. מיכלי מתכת יכולים להגיב עם האופי החומצי של קימצ'י.

הנה לכם, אנשים! הכרטיס שלכם לאושר כרוב מותסס תוצרת בית. צללו פנימה ותנו לקסם החריף והפריך לקרות במטבח שלכם. לחיים לאכילה קלה, וטעימה.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות