כרוב ממולא של סבתא מתכון קל
נועם זנזורי משתפת אותנו במתכון קל של כרוב ממולא של סבתא.
מצרכים:
כרוב גדול(יש גם מיוחדים למילוי)- אני השתמשתי בכרוב רגיל
מוציאים את הראש של הכרוב ושמים בסיר עמוק לרתיחה למשך 5 דק (שלא יתרכך יותר מדי שיהיה קל לעבודה)
יש להוציא אותו לקערה עם מים קרים על מנת לעצור את הבישול
למילוי:
3 בצלים גדולים קצוצים דק
2 עגבניות קצוצות דק
לסחוט מיץ מלימון שלם
חצי קילו בשר טחון
2 כוסות אורז
חצי חבילה פטרוזיליה
חצי חבילה כוסברה
2 כפות רסק
כף פפריקה
כף כורכום
חצי כפית אגוז מוסקט
כף מרק עוף
רבע כפית פלפל לבן
קורט סוכר ומלח לפי הטעם( אני שמתי בערך כף )
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
כרוב ממולא אורז ובשר מתכון משגע
כרוב ממולא צמחוני או בשרי
כרוב ממולא אורז ובשר
כרוב ממולא חן במטבח
אופן הכנה:
מטגנים את הבצלים העגבניות הבשר והאורז
מוסיפים את הכוסברה והפטרוזיליה
ומתבלים כפי שכתוב למעלה .
להוסיף רבע כוס מים ולתת דקה בישול עם מכסה סגור .
מתחילים לגלגל
פותחים את עלי הכרוב ושמים מהמילוי ומקפלים קודם מהצדדים ואז מגלגלים שלא יפתח בבישול.
מכינים סיר ענק ורחב
חותכים בצל שלם ועגבניות לעיגולים גדולים ומרפדים בתחתית הסיר ,
מעל זה 2 כפות לימון ומעט לטגן
מניחים מעל את הכרובים כמו בסרטון פה למטה .
מכינים רוטב בקערה בצד
3 כפות רסק
כפית פפריקה
חצי כפית כורכום
חצי כפית מלח
רבע כפית ורבע כפית פלפל שחור
מיץ מחצי לימון
שלושת רבעי כוס מים
והסוד של המתכון 2 כפות קטשופ כן כן אל תעקמו פרצוףףף זה יוצא מטורף !!!
שופכים את הרוטב מעל הכרובים ומבשלים על אש נמוכה לפחות במשך שעה !
שימו לב שהאורז נהיה עסיסי והכרוב מתרכך
שיהיה בתאבון ❤️❤️❤️