חיפוש

לאבנה מתכון מטורף וקל להכנה

לאבנה מתכון מטורף וקל להכנה

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

לאבנה מתכון מטורף וקל להכנה

לאבנה מתכון מטורף וקל להכנה של אתי שחר

גבינת לאבנה, הידועה גם בשם לבנה היא גבינת שמנת העשויה מיוגורט מסונן. מקורה במזרח התיכון, גבינת לאבנה הפכה פופולרית יותר ויותר במטבח המערבי בשל הרבגוניות והיתרונות הבריאותיים שלה.

להכנת גבינת לא בנה נדרש יוגורט מסונן דרך בד גבינה כדי להסיר את מי הגבינה, וכתוצאה מכך נוצרת גבינה סמיכה וקרמתית. לאחר מכן, הגבינה מתובלת בעשבי תיבול ותבלינים או מוגשת רגילה עם טפטוף שמן זית.

גבינת לבנה היא מקור טוב לחלבון וסידן והיא נמוכה יותר בשומן מאשר גבינות רבות אחרות. הטעם שלה הופך אותו לתוספת נהדרת לסלטים, כריכים ומטבלים. ניתן להשתמש בו גם כממרח לטוסט או קרקרים, או כתוספת לירקות צלויים .

בנוסף ליתרונות התזונתיים שלה, גבינת לבנה ידועה גם בתכונות הפרוביוטיות שלה, שיכולות לקדם עיכול בריא ומערכת חיסונית חזקה.
גבינת לאבנה היא רב-תכליתית וניתן ליהנות ממנה בדרכים רבות ושונות, מה שהופך אותה לבחירה פופולרית הן לבישול והן לנשנוש.
בסך הכל, גבינת לאבנה היא אופציה טעימה ובריאה למי שמחפש לשלב יותר מוצרי חלב בתזונה שלהם.

מצרכים:

מיכל גדול יוגורט 4% (או 4 מיכלים קטנים)
1 כף מלח
גיוון טעמים: זעתר/ עגבניות יבשות קצוצות בשמן זית / זיתים קצוצים / בצל ירוק
מעט שמן זית
אופן הכנה מופיע בהמשך



מתכונים נוספים:

גבינה ביתית מחלב מתכון של תומר תומס
לבנה ביתית עם שמנת

מתכון נוסף ללאבנה

אופן הכנה:

1. מערבבים עם כף מלח, שמים בחיתול בד להגרת הנוזלים מעל הכיור ואחר כך מעבירים למקרר ליומיים
2. לאחר מכן מעבירים לכלי סגור ומוסיפים טעמים שונים ומערבבים – זעתר, עגבניות יבשות קצוצות בשמן זית, זיתים קצוצים, בצל ירוק ועוד.
3. לאחר ההוצאה מהמקרר – יוצקים מעל מעט שמן זית ומגישים

קצת על תהליך ההחתלה:

לאבנה צריכה להיות בחיתול יומיים שלושה במקרר. אם הגבינה לחה מאוד ומתפרקת תנו לה עוד יום. תלו את החיתול על ידית של כף עץ ארוכה, ותלו מעל סיר עמוק כך שהשקית תהיה בסיר באוויר ולא תיגע בתחתית, כף העץ מונעת ממנה ליפול פנימה.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות